Elege van a poloskákból? Itt van néhány megoldás!

Elege van a poloskákból? Itt van néhány megoldás!

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Valószínűleg mindenki tapasztalta már, hogy poloskainvázió van. Most ajánlunk néhány tippet, hogyan küzdhet a bogarak ellen, sőt, ha valaki rááll erre, akár napjaink bombabizniszét is megcsinálhatja!

Ha valaki nem akarja megölni, csak összegyűjteni a bogarakat, akkor ezt az Amerikában láthatóan már bevált megoldást ajánljuk - egy nagy műanyag flakon kell hozzá, szigszalag, és egy kis elemes lámpa. Hogy a bogarak hatékonyabban belemásszanak a csapdába érdemes egy kis papírt is ragasztani a műanyag flakon falára, hogy ne csússzanak le róla. Az elfogott bogarakat a csapda szétszedésével ki is tehetjük a lakásból.

Ha valaki nem ilyen irgalmas, és inkább megritkítaná a poloskákat, akkor a mosószeres-szappanos víz és egy lámpa kombinációja a tökéletes megoldás: a lámpa fénye odavonzza az állatokat, majd belefulladnak a vízbe. Például így:

De aki egy kicsit szofisztikáltabb megoldást választana és szeretne barkácsolni, az egy nagyobb konzervdobozból és egy égőből egy még halálosabb csapdát állíthat a bogaraknak:

Hozzászólások