A paksi stadionépítésben is Felcsútra vezetnek a szálak

A paksi stadionépítésben is Felcsútra vezetnek a szálak

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Pancho Aréna gyepét telepítő cég építheti újjá a paksi futballstadiont.

A Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. végezheti a paksi stadion felújítását – az erről szóló összegzést az Mfor találta a Közbeszerzési Hatóság internetes oldalán. A dunavarsányi központú, Felcsúton fiókteleppel rendelkező társaság csaknem 2 milliárd forintért végezheti el a beruházást.

A paksi önkormányzat januárban tette közzé a focipálya felújítására vonatkozó tenderét, néhány nappal az után, hogy a tervezett beruházás 1,4 milliárdos fedezetéhez a kormány egy határozattal még hozzácsapott 600 millió forintot.

Az Mfor cikkében megjegyzi: ennek fényében érdekes, hogy a tenderen egyedül induló Pharos 95 Kft. 1,997 milliárd forintot kért és kapott, méghozzá azzal az indoklással, hogy a szükséges pénzügyi fedezetet az „ajánlatkérő megemelte az érvényes ajánlat szerinti nettó vállalkozói díj mértékére”. Vagyis úgy tűnhet, a kormány éppen azért csoportosított át plusz fedezetet, hogy a még ki sem írt tenderen érvényes legyen a cég ajánlata.

A paksi stadion bontásában és építésében a Pharos 95 Kft. munkáját alvállalkozóként a DM-Expertus Kft. és a ZÁÉV segíti. A két zalaegerszegi cég közül a második gyakorlott stadionépítő: közreműködik az új Puskás Ferenc Stadion kivitelezési munkáiban, de korábban az MTK-pálya rekonstrukciójában és a Pallas Athéné főiskola kecskeméti épületének a megvalósításában is részt vett.

A Pharos 95 referencialistája már nem ennyire hosszú, de ők telepítették például a felcsúti Pancho Aréna fűthető gyepszőnyegét. A cég csillaga mindenesetre felívelőben van: árbevétele tavaly az előző évihez képest másfélszeresére, 2,1 milliárdról 3,4 milliárd forintra nő, és a társaság nyerte el a Nemzeti Lőtér építésére irányuló tendert is.

Hozzászólások