Mészáros Lőrinc a vagyona nagyságáról: "Nem tudom meghatározni"

Mészáros Lőrinc a vagyona nagyságáról: "Nem tudom meghatározni"

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A felcsúti képviselő-testület hétfői közmeghallgatásán sikerült beszélgetnie Mészáros Lőrinc helyi polgármesterrel, milliárdossal a 444.hu munkatársainak.

A beszélgetésből kiderült, hogy Mészáros és jó barátja, Orbán Viktor néha vitatkoznak a futballról, mert míg ő üzletként tekint a sportra és csapataira, addig a miniszterelnök sokkal szentimentálisabb.

Amikor felvetették, hogy a Forbes szerint egyetlen év alatt 100 milliárd forinttal nőtt a vagyona, csak annyit mondott: "Nem tudom meghatározni, nincs miből. Butaságot elég, ha az újságírók mondanak, meg a politikusok, én nem tudok erre választ adni."

Az egykori gázszerelő ismét hangsúlyozta, hogy nem a kormányfő strómanja. "Szerintem az elég üzenet, amit teszek, illetve amit cselekszek. Azt gondolom, nem szorul magyarázatra, hogy hogyan épül fel a cégrendszerünk. És azt hiszem, ehhez nem keveset, hanem nagyon sokat hozzáteszünk."

Mészáros szerint az érdekeltségébe tartozó Mediaworks által felvásárolt megyei lapok mind függetlenek, arra a felvetésre pedig igennel válaszolt, hogy fognak-e pályázni az Egyesült Államok külügyminisztériumánál, amely nemrég bejelentette, hogy támogatná Magyarországon a független vidéki sajtót. "Mindenféleképpen. Mindenre pályázunk" – jelentette ki.

Simicska Lajosról azt mondta, nagyon okos, racionális ember volt, az ő dolga, hogy úgy döntött, "ezt az utat járja. Igazából nem is tudom, milyen utat jár".

Jövőbeli terveiről is beszélt a felcsúti polgármester. Elárulta: a paksi bővítésbe és a Budapest-Belgrád gyorsvasút építésébe is beszállna, és még azon is gondolkodik, hogy vesz még egy focicsapatot akár Lengyelországban vagy Csehországban.

(444.hu)

Hozzászólások