Ezeket a cégeit adja el Simicska Lajos

Ezeket a cégeit adja el Simicska Lajos

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Felkerült a Gazdasági Versenyhivatal oldalára az adásvételhez szükséges engedélykérelem, abból derül ki, Simicska mely vállalkozásait veszi át Nyerges Zsolt.

Július 4-én érkezett a bejelentés, hogy Simicska Lajos és családja saját és közös tulajdonában lévő építőipar, mezőgazdasági, média-, közterületi reklámpiaci és vagyonkezelői üzleti érdekeltségeit. A Napi.hu szúrta ki, hogy a Gazdasági Versenyhivatal honlapján szerdán megjelent az ehhez kapcsolódó engedélykérelem, így láthatóvá vált, pontosan mely cégeitől válik meg az egykori Közgép-vezér.

A dokumentum szerint Simicska a Mezort Általános Befektetési Zrt.-t, az Euro Publicity Kft.-t, a Megapolis Media Zrt.-t, a Mundus Invest Zrt.-t, a Lánchíd Rádió Műsorszolgáltató Kft.-t, a Pro-Ráta Holding Zrt.-t és a Pro-Aurum Zrt.-t adja el. Hivatalosan a Pro-Aurum a Közgép tulajdonosa, vagyis Simicska így a Közgéptől is megválik. Az, hogy a már bezárt Magyar Nemzet kiadója nincs a listán, nem véletlen: a céget négy másik vállalat tulajdonolja, mind a négy az eladottak között van.

A cégek vételárát a felek nem publikálták.

A jelek arra utalnak, hogy a tulajdonoscsere csak átmeneti, a vagyonelemek Nyergestől végül Mészáros Lőrinchez vándorolnak majd.

Simicska és Nyerges, illetve Nyerges és Orbán Viktor kapcsolatáról itt írtunk.

Hozzászólások