Döntött a Kúria, maradhat az Újpest új címere

Döntött a Kúria, maradhat az Újpest új címere

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu/MTI

Nem sérti az UTE jó hírnevét, hogy az Újpest FC címert cserélt.

Az Újpesti Torna Egylet és az Újpest FC közötti perben az utóbbinak adott igazat a Kúria, ami azt jelenti, hogy maradhat az új címer.

A labdarúgócéget üzemeltető Újpest FC 2017. július 3-án mutatta be az új címert. Csakhogy a többi szakosztályért felelős UTE, amely kisebbségi tulajdonos a futballcégben, nem járult hozzá a változtatáshoz. Az Újpest FC ennek ellenére megváltoztatta a címert, az UTE pedig bírósághoz fordult. Első fokon elutasították a keresetét, másodfokon azonban a bíróság azt mondta ki, hogy a futballklubnak vissza kell vonnia az új címert. Az Újpest FC ekkor a Kúriához fordult, amely most neki adott igazat.

A határozat indoklása szerint valamely önálló jogi személyiséggel rendelkező szervezet saját címerének saját döntésen alapuló megváltoztatása objektíve nem okozhatja egy attól elkülönült jogi személy jó hírnevének sérelmét.

Az alperes Újpest FC egy vezető tisztségviselője nem tartotta be a gazdasági társaságot létesítő szerződésben foglaltakat – mondta ki a Kúria. Csakhogy akármi is történt, a cég működésére vonatkozó kötelezettségek megszegését a bíróság nem kezelheti jó hírnév sérelmeként.

Hozzászólások