Több ezer dolgozóját rúgja ki három év alatt az UniCredit

Több ezer dolgozóját rúgja ki három év alatt az UniCredit

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Azt még nem tudni, hogy magyarországi dolgozók érintettek-e a leépítésben.

Nyolcezer alkalmazottnak, a foglalkoztatott létszám csaknem tizedének elbocsátását tervezi 2023-ig az olasz UniCredit pénzintézet a keddi bejelentése alapján.

Az UniCretit teljes működési területén jelenleg 85 ezer embert foglalkoztat 4500 fiókjánál.

A létszámcsökkentési terv részleteit regionális bontásban nem hozta nyilvánosságra a pénzintézet. Az átszervezési program költségigényéből ítélve azonban Németország is érintett lehet.

Az UniCredit költségcsökkentési céllal életbe léptetett átszervezési programja 1,4 milliárd eurós kiadást irányoz előre az idén és jövőre. Ebből 1,1 milliárd euró jut Olaszországra és 300 millió euró Németországra. A bank első kilenc havi eredmény beszámolója alapján Németországban 337 fiókot tart fenn, és 9100 teljes munkaidős alkalmazottat foglalkoztat. A németországi alkalmazottak száma 2015 végén még 15,5 ezer volt.

A Bloomberg már júliusban arról írt, hogy a cég óriási leépítésre készülhet.

Az UniCredit a következő években átszervezési programja miatt csak csekély növekedéssel számol. A program célja a nyereség és az osztalék növelése, részvények visszavásárlása. A bank 2023-ig egyszeri tételek nélkül ötmilliárd euróra tervezi növelni nyereségét a 2018-s hárommilliárdról. A bank idei tervezett nyeresége egyszeri tételek nélkül 4,7 milliárd euró.

Hozzászólások