Tovább enyhít a Volánbusz is

Tovább enyhít a Volánbusz is

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Legkésőbb május 20-ától már Pest megyében is minden járaton – a Budapestet érintőkön is – visszaáll a fedélzeti jegyeladás és az első ajtós felszállási rend.

A Volánbusznak nem ez az első lépése a régi rend felé, már május 11-én döntöttek arról, hogy a Budapestet és Pest megyét nem érintő helyi és helyközi járatain újra lehet menetjegyet vásárolni a buszvezetőktől.

Ennek ellenére a társaság hétfői közleménye szerint tovább nő a "Közlekedési mobiljegy" elnevezésű alkalmazás népszerűsége, és folyamatosan bővül az applikációban elérhető Volánbusz-jegyek és -bérletek köre is.

Számokat is elárultak:

A járványhelyzetre tekintettel a Volánbusz továbbra is azt kéri, hogy aki csak teheti, elektronikus úton váltsa meg jegyét, bérletét.

Azoknak pedig, akik mégis a járatokon vásárolják meg jegyüket, fontos tudniuk, hogy az első ajtós felszállási rend és az autóbusz-vezetői jegyértékesítés szigorú óvintézkedések mellett állt vissza a vidéki járatokon.

A buszvezető fülkéjénél egyszerre csak egy utas tartózkodhat, a jegyet vagy bérletet váltani akaró többi utazónak a peronon kell várakoznia, a másfél méteres védőtávolság betartásával. Az utasok érvényes menetjegyüket vagy bérletüket felszálláskor kötelesek bemutatni a járművezetőnek. Ezeken a járatokon nem állítanak fel a buszvezetőt elhatároló kordont, helyette az első üléssorokat zárják le, azokon nem lehet utazni.

Több milliárd forintot veszített a Volán a járványon

A védekezés is pár százmillióba került, de a fő gondot a bevételkiesés jelenti.

Hozzászólások