A világ legnagyobb disznóólja

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Dugóhúzók, nyakkendőtűk, babák és természetesen malacperselyek - disznómúzeum nyílik szombaton a stuttgarti régi vágóhídon.

A stuttgarti kiállításon összegyűjtött negyvenezer tárgy betekintést enged a malacok változatos történetébe. Művészet és giccs, tudomány és mítosz egyaránt képviselteti magát a százéves szecessziós épület hatszáz négyzetméterén.

A kiállítási tárgyak Erika Wilheimer szenvedélyes gyűjtő huszonöt éves munkájának köszönhetően láthatóak. Miután 1989-ben, a Heilbronn közelében lévő Bad Wimpfenben lévő Szerencsemalac-múzeuma kinőtte a rendelkezésre álló teret, sokáig új helyet keresett gyűjteményének - Köln, Hamburg és Drezda is szóba jött.  tárlatot huszonöt témakörre osztották: termet szenteltek a vadászatnak, a henteseknek és a vallásnak. A malacperselyeknek külön tárlót alakítottak ki, a kereken százötven faj fejlődésének történetét pedig az "ősök arcképcsarnoka" mutatja be. A szokatlan disznócsorda a világ legnagyobb malacgyűjteményeként szerepel a Guinness Rekordok Könyvében is.