Nem lesz folytatása a Millennium-trilógiájának - állítja Larsson élettársa

Nem lesz folytatása a Millennium-trilógiájának - állítja Larsson élettársa

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Millennium-trilógia szerzője, a 2004-ben elhunyt svéd író, Stieg Larsson nem fejezte be nagy sikerű regényfolyamának negyedik részét, noha korábban olyan információk láttak napvilágot, hogy egy újabb kötet is elkészült - írja a BBC Online.

Ahogy arról a BBC Online is beszámolt: Stieg Larsson Millennium-trilógiájához nem készült folytatás, nincs negyedik rész - ezt állítja a svéd író élettársa, Eva Gabrielsson is, aki a BBC Rádiónak elmondta: nem igaz, hogy Larsson laptopján van egy újabb regény.

Stieg Larsson
©

Noha a svéd író tízkötetes regényfolyamot tervezett állandó karaktereivel, Mikael Blomkvisttel és Lisbeth Salanderrel, a Millennium-trilógiaként ismert A tetovált lány (2005), A lány, aki a tűzzel játszik (2006), és A kártyavár összedől (2007) folytatása már nem készült el. Larsson ugyanis 2004-ben - az első regény megjelenése előtt -, 50 éves korában szívrohamban elhunyt.

Eva Gabrielsson - aki 30 évig volt Larsson társa - ugyanakkor elismerte: valóban elkészült 200 oldal a tervezett, negyedik kötetből, ez azonban nem elég ahhoz, hogy befejezzék és kiadják.

A trilógia világszerte nagy sikert aratott, a könyvekből 27 millió példányt adtak el: Larsson 2008-ban a világ második legnépszerűbb szerzője volt. A Millennium-trilógiából film is készült, A tetovált lány filmes adaptációját 2009-ben mutatták be Magyarországon. A második részt 2010-ben, a harmadik részt pedig 2011 márciusában láthatta a hazai közönség.