A te országod tetszett legjobban a közönségnek a Thealter fesztiválon

A te országod tetszett legjobban a közönségnek a Thealter fesztiválon

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Forte Társulat és a Trafó közös produkciója, a Tar Sándor-novellák alapján készült A te országod című előadás kapta a legjobb előadásnak járó közönségdíjat, Zsótér Sándor pedig évtizedes rendezői és pedagógusi munkájáért kapott elismerést Magyarország egyik legpatinásabb színházi fesztiválján.

Magyarország legnagyobb múltra visszatekintő nemzetközi színházi fesztiválját nyaranta rendezik meg Szegeden.

A rendezvényt szervező MASZK Egyesület közleménye szerint idén a Tar Sándor novellái alapján Keresztury Tibor írta és Horváth Csaba rendezte című A te országod című darab érdemelte ki  a legnépszerűbb előadásnak járó közönségdíjat. Az előadás nem most először nyer rangos díjat: a júniusban Pécsett megrendezett POSZT-on Horváth Csaba a Legjobb rendező díját nyerte el.

A Thealter hivatalos zsűrijének az Egy őrült naplója című produkció tetszett a leginkább: a Gogol-mű alapján a Katona József Színház, az Orlai Produkciós Iroda, a FÜGE és a MASZK Egyesület együttműködésében készült darabot Bodó Viktor rendezte, a történet főszereplőjét, a realitásérzékét a nézők szeme láttára elvesztő, vagy már eleve labilis valóságérzékelésű hivatalnokot Keresztes Tamás játssza.

A fesztivál junior díját megosztva Szilágyi Bálint egyetemi hallgatónak és Zsótér Sándornak ítélték oda. A Színház- és Filmművészeti Egyetem negyedéves bábrendező szakos diákja két ősbemutatóval – a Daniel Kehlmann novellájából bábszínpadra adaptált Rosalie elmegy meghalni című produkcióval, valamint Az aranjuezi szép napok című Peter Handke darabbal – szerepelt a színházi fesztiválon.

Az idén a fesztivál díszvendégének is választott Zsótér Sándor rendezői és pedagógusi munkájáért kapta az elismerést.

Hozzászólások