Melyik magyar filmet nevezzük a 2018-as Oscarra? Szavazzon!

Melyik magyar filmet nevezzük a 2018-as Oscarra? Szavazzon!

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Rekordszámú magyar film közül válogathat az Oscar-nevezésről döntő bizottság, de mi most arra vagyunk kíváncsiak, önök szerint melyikkel lenne a legnagyobb esélyünk.

Az Amerikai Filmakadémia a jövőre március 4-én megrendezett Oscar-gálán azokat az alkotásokat lehet nevezni a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában, amelyeket 2016. október 1. – 2017. szeptember 30. között mutattak be hazájukban.

A magyar Oscar-nevezésről döntő testületben a Filmalap Filmszakmai Döntőbizottságának tagjai – Havas Ágnes, a Filmalap vezérigazgatója, Kálmán András forgalmazási szakember, Kovács András Bálint egyetemi oktató és Andy Vajna filmügyi kormánybiztos – mellett Divinyi Réka forgatókönyvíró, Goda Krisztina rendező és Sándor Pál producer vesz részt idén. A héttagú bizottság szeptemberben dönt a magyar Oscar-nevezésről, az amerikai akadémia pedig január 23-án jelenti be a kategória öt jelöltjét.

A Saul fia tavalyi, emlékezetes győzelme után idén Till Attila Tiszta szívvel című filmjét neveztük, de az nem került a jelöltek közé. Idén talán az Arany Medve-díjas Testről és lélekről várhatja legjobban a bejelentést, de a Hollywood felé kacsingató Mundruczó Kornél Jupiter holdja című rendezése, és Török Ferenc fesztiválokon rendre jól szereplő 1945-je is esélyes lehet, hacsak nem kapja el a hazai bizottságot a közönségsiker-láz, és nem a rekordnézettséget produkáló Kincsem vagy A martfűi rém lesz a kiválasztott.

Na és önök kit választanának az eddig bemutatott filmek közül?

Kit nevezzünk a 2018-as Oscar-gálára?