Nagyot megy A hihetetlen család 2. része

Nagyot megy A hihetetlen család 2. része

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A hihetetlen család 2 című animációs film 180 millió dolláros bevételt hozott első hétvégéjén az észak-amerikai mozikban, és ezzel minden idők rekordját megdöntötte a trükkfilmek kategóriájában.

A nyitóhétvégi rekordot eddig a Szenilla nyomában (2016) tartotta 135 millió dollárral.

A Disney és a Pixar produkciója, amely közvetlen folytatása a 14 évvel ezelőtti alapmű cselekményének, egyben bevételi rekordot döntött a szülői felügyelettel ajánlott filmek kategóriájában is, ahol eddig az A szépség és a szörnyeteg (2017) járt az élen 174,6 millió dollárral.

A szuperhőscsalád újabb kalandjairól szóló film egyben a filmtörténet nyolcadik legnagyobb premierbevételét hozta.

A sikert némileg beárnyékolja a vita a produkció megtekintésének esetleges egészségi kockázatairól. A Disney kérte a mozikat, hogy előre figyelmeztessék a nézőket az erőteljes fényeffektusokra, amelyek egy blogger futótűzként elterjedt Twitter-üzenete szerint problémát okozhatnak az epilepsziás vagy migrénes nézőknél.

A csaknem mindent vivő animáció mellett 19,5 millió dollárral második lett a hétvégi kasszasikerlistán az Ocean's 8 – Az évszázad átverése, az előző héten indult akciófilm, harmadik helyen a Haverok harca című vígjáték végzett 14,5 millióval, negyedik a Solo: Egy Star Wars-történet 9,3 millióval, míg ötödikként a Deadpool 2 szuperhősfilm futott be, 8,9 millióval.

A hazai bemutató július 19-én lesz.

Hozzászólások