Letartóztatták a szexuális zaklatással megvádolt francia rendezőt

Letartóztatták a szexuális zaklatással megvádolt francia rendezőt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Christophe Ruggiát azzal vádolta meg Adele Haenel színésznő, hogy 12 és 15 éves kora között rendszeresen zaklatta szexuálisan.

A párizsi ügyészség felügyelettel rendelkező személy által 15 évesnél fiatalabb kiskorú sérelmére elkövetett szexuális támadások, valamint szexuális zaklatás ügyében indított eljárást Christophe Ruggiával szemben.

A Mediapart oknyomozó portál tette közzé novemberben azt a riportot, amelyben a kétszeres César-díjas francia filmsztár azzal vádolta meg Christophe Ruggiát, hogy

első filmje, a 2002-ben készült Ördögök forgatásán, majd utána éveken át szexuális zaklatta.

A tényfeltáró cikkben közel harminc ember szólalt meg a színésznő környezetéből, és erősítette meg a rendező és akkor még gyerekszínésznő közötti kapcsolat tényét.

Francia filmrendezőt vádol szexuális zaklatással Adele Haenel

Vizsgálatot indított szerdán a párizsi ügyészség Christophe Ruggia francia filmrendező ellen, aki a színésznő állítása szerint 12 és 15 éves kora között rendszeresen zaklatta szexuálisan.

A most 30 éves színésznő akkor elmondta: annak ellenére nem kíván feljelentést tenni, hogy az ügy még nem évült el. Szerinte az igazságszolgáltatás nem hallgatja meg kellőképpen a szexuális zaklatás áldozatait, kevés ítélet születik a hasonló jellegű ügyekben. Mindenekelőtt a saját szakmájában szeretné a hallgatást megtörni, és felhívni kollegái figyelmét a felelősségükre.

A feljelentés hiánya ellenére a párizsi ügyészség jelezte: a Mediapart portálon megjelent tényfeltáró írás alapján saját hatáskörben eljárást indít.

Az 55 éves Christophe Ruggia ügyvédjei útján „határozottan visszautasította azt, hogy zaklatta vagy bármilyen módon fogdosta volna az akkor még kiskorú színésznőt”.

©

Haenel az internetes újságnak azt mondta, hogy a 12 éves korában a film előkészítése során Christophe Ruggia a hatása alá vonta, majd éveken át „folyamatosan zaklatta, fogdosta, akarata ellenére csókolgatta”, amikor a szombat délutánjait a szülei tudtával nála töltötte. A színésznő 15 évesen minden kapcsolatot megszakított a filmrendezővel, és csaknem tíz évig teljesen visszavonult.

Az interjú óriási visszhangot váltott ki a francia közéletben és elsősorban a filmes világban.

Hozzászólások