szerző:
MTI

Több min tizenegy millió korona, azaz megközelítőleg százmillió forint, értékű jutalmat kap a VyVolení (Kiválasztottak) valóságshow győztese, amelyet augusztus 20-án kezd el sugározni a Prima cseh kereskedelmi televízió a magyarországi RTL Klub televíziótól vásárolt ValóVilág licence alapján - közölte Prágában Martin Dvorák, a Prima vezérigazgatója.

A száznapos műsorsorozat 13 szereplőjét, akiket 840 érdeklődő közül választottak ki, most vasárnap először közösen bemutatja a Prima, majd nyilvános verseny és nézői szavazatok alapján kijelölik azt az első hat személyt, akik augusztus 20-án beköltöznek a Prága mellett 6,5 millió koronás költséggel felépített terjedelmes villába. A villa egyébként pontos mása a ValóVilágból ismertnek. Azután pedig már bekapcsolják a kamerákat, s a kiválasztottak megkezdik a valóságshow feltételeinek teljesítését.

A VyVolení győztese egy prágai villát, személyautót, 3,6 millió korona értékben egy egész évi fizetést és négy luxusutazást - egyenként 150 ezer korona értékben - kap jutalmul. A vezérigazgató szerint a projekt összértéke 150 millió korona. Azt, hogy mennyiért vásárolta meg a Prima az RTL Klubtól a licencet, viszont nem árulta el, azt állítván, hogy ez üzleti titok.

A legnagyobb kereskedelmi televízió, a Nova, valóságshow-ja, a Velky Bratr (A Nagy Testvér), egy héttel később indul 12 szereplővel a Big Brother alapján. A Nova ugyan egyelőre titkolja a részleteket, de képviselői meglepetéseket ígérnek, s azt állítják, hogy biztosan túlszárnyalják a Prima valóságshow-ját. A Nova műsorának győztese tízmillió koronát azaz 86 millió forintot tesz majd zsebre.

A Nova már 2004-ben indítani akart egy kisebb valóságshow-t a fő műsoridőben. Miután azonban kiderült, hogy a kiválasztott szereplők közül többen már pornófilmekben is szerepeltek, s ez a vetítésének időpontjára való tekintettel éles kritikát váltott ki a médiákban, a televízió lemondott a projektről.

Most viszont úgy a Prima, mint a Nova is azt ígéri, hogy az éjjeli órákban a mindenütt jelenlévő kameráknak köszönhetően "cenzúra nélkül" az is látható lesz, mi történik majd a hálószobákban, illetve a villák más helységeiben. A Prima show-jának egyik műsorvezetője Tereza Pergnerová egyébként néhány éve maga is "cenzúra nélkül" mutatkozott be az egyik cseh pornólapban. A Nova pedig műsorvezetőként hivatásos pornószínésznőt alkalmazott: Eva Aichmajerová Amerikában forgatott pornófilmeket. A pikánsnak ígérkező felvételeket éjfél előtt fogja sugározni mindkét adó.

Cseh médiaszakértők nagy érdeklődéssel várják, hogyan fogadják a nézők a két valóságshow-t, amelyet gyakorlatilag párhuzamosan láthatnak majd. A Prima és a Nova párharcával azonban már most tele van a média. "A Nagy Testvér eredeti, s csak egy van belőle" - mondta Veronika Smítková, a Nova képviselője. "A ValóVilág interaktívabb, s ebből kifolyólag érdekesebb" - hangoztatta Jana Malíková, a Prima nevében.

Világ

Akar elnökjelölt lenni? Győzzön valóságshow-ban!

Vasárnap kezdődött Argentínában A nép jelöltje címmel az a tévés vetélkedősorozat, amelynek győztesét a tévétársaság által gründolt párt színeiben fogják indítani a jövő évi törvényhozási választásokon. Rupert Murdoch médiavállalata már tervezi az Egyesült Államok-beli változatot, amelynek kifutását 2004-re, az elnökválasztás évére időzítenék, és a producerek szerint az amerikai demokrácia tesztje lehet, mivel a győztes eséllyel indulhat majd az elnöki székért.

hvg.hu Média

Visszatérnek a képernyőre a valóságshow-k

Új reality show-val jelentkezik hamarosan az RTL Klub. A Rettegés foka április 25-én jelentkezik először a hétfői Győzike után, majd rendszeresen hétfőnként kerül adásba.

Kulcsár Hajnal (hvg.hu) Kult

Jön az irodalmi valóságshow

A csapból is irodalom folyik majd - ígérte még kulturális miniszterként Hiller István. Az idei év egyik legjelentősebb kulturális eseménye lesz az olvasást népszerűsítő Nagy Könyv Program – jelentette be a három szervező, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma, a Nemzeti Kulturális Alapprogram és a Magyar Televízió. A műsorsorozatra, több mint egymilliárd forintot költenek.

Karácsony Gergely méhbarát várossá alakítaná Budapestet

Karácsony Gergely méhbarát várossá alakítaná Budapestet

"A megfontolás nélküli ítélkezést súlyos csapdának tartom" - Léa Seydoux a HVG-nek a Metoo-ról

"A megfontolás nélküli ítélkezést súlyos csapdának tartom" - Léa Seydoux a HVG-nek a Metoo-ról

Marad a Veritas Intézetnél Ungváry Krisztián és teszteli a rendszert

Marad a Veritas Intézetnél Ungváry Krisztián és teszteli a rendszert

Sorra csuklanak meg a weboldalak, baj van az egyik nagy szolgáltatónál [frissítve]

Sorra csuklanak meg a weboldalak, baj van az egyik nagy szolgáltatónál [frissítve]

Látványosan bezuhant Boris Johnson támogatottsága a pénteki családi balhé miatt

Látványosan bezuhant Boris Johnson támogatottsága a pénteki családi balhé miatt

Amit ezzel a magyar készülékkel titkosítanak, azt aligha fejti meg más egyhamar

Amit ezzel a magyar készülékkel titkosítanak, azt aligha fejti meg más egyhamar