szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Azonnali hatállyal felmentette az Adó- és Pénzügyi Hivatal elnöke Tasnádi Lászlót, az APEH bűnügyi igazgatóságának vezetőjét hétfőn. A szervezet rendőrséghez való átkerüléséről a héten szavaz az Országgyűlés.

A közlemény szerint a bűnügyi igazgatóság vezetője hatáskörét meghaladó módon, az APEH elnökének tudta és engedélye nélkül adott tájékoztatást a bűnügyi igazgatóság munkájáról, külső szervek és szervezetek - többek között a parlamenti pártok frakcióvezetői - részére. Tasnádi László a számára felajánlott munkakört nem kívánta elfoglalni, ezért a felmentéssel együtt a köztisztviselői jogviszonya is megszűnt - áll a közleményben. A nyomozóhatóság vezetőjének személyéről később döntenek.
A Parlament szerdán tárgyalja azt a törvényjavaslatot, amelynek értelmében az adóhivatal bűnügyi igazgatósága átkerülne a rendőrséghez. A törvény elfogadásával az adóhatóság bűnügyi igazgatósága az Országos Rendőr-főkapitánysághoz kerül, a személyi állomány pedig megtartja köztisztviselői jogállását. A kormány tagjai jelezték: a kormányprogramban is szerepelt az előző ciklusban életre hívott, az adóhivatalon belüli nyomozó szervezet megszüntetése, mert működése a magyar jogrendszertől idegen. Lamperth Mónika belügyminiszter utalt arra, hogy az APEH Bűnügyi Igazgatósága hatáskörébe utalt bűncselekmények nyomozását - egy kivétellel - korábban a rendőrség mint általános nyomozóhatóság látta el.
A múlt héten az adatvédelmi biztos úgy nyilatkozott, hogy "a személyes adatok kezelése tekintetében a jogutódlás nehezen lenne elképzelhető" az APEH Bűnügyi Igazgatósága és az Országos Rendőr-főkapitányság között. (MTI)

Egy intenzíves ápoló is az év 100 legbefolyásosabb embereinek egyike lett

Egy intenzíves ápoló is az év 100 legbefolyásosabb embereinek egyike lett

Folytatódik a Barátok közt forgatása

Folytatódik a Barátok közt forgatása

Versenyezzünk! – Gergely Márton a hvg360 első évéről

Versenyezzünk! – Gergely Márton a hvg360 első évéről