szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

Közkedvelt úticél lesz továbbá Ecuador, San Diego, Omán, a mexikói...

Közkedvelt úticél lesz továbbá Ecuador, San Diego, Omán, a mexikói Puerto Rescondido és az oaxacai tengerpart, valamint az örökkön népszerű Párizs.
    
A profi, tehetős, ráérős turisták világszerte állandóan figyelik, melyek a slágerúticélok, változnak, romlanak-e hajdan népszerű célpontok, vagy hogy érdemes-e újra utazni az évtizedekig háború sújtotta övezetekbe.

Mozambik a weboldal szerkesztője szerint a 15 évvel ezelőtti polgárháború óta szafari- és búvárparadicsom lett. Ez a része Afrikának még ismeretlen a magyar turisták számára, egy-egy egyéni utazó vág neki a hajdan nem túl biztonságos úticélnak számító meseszép országnak.

Montenegro az utóbbi évtizedben kiemelkedően sokat költ természeti szépségeinek kiaknázására és népszerűsítésére és a magyarok is kedvelik, bár sokkal kevesebben pihennek itt honfitársaink közül, mint Horvátországban.

Szicíliába évek óta utaztat több magyar utazási iroda is csoportokat, de a fejlett európai országokból érkezők nem elsősorban ezt az utazási módot kedvelik, hanem inkább az egyéni utakat, és főleg az új, igényes butikszállodákra és az ínyencvacsorákra vevők.

Ománba, valamint a kínai Hajnan szigetre magyar utazási irodák is hirdetnek utakat. Mindkettő a magyar milliomosok kedvelt úticélja. Fejenként 350 ezernél kezdődnek ezek a programok, a határ a csillagos ég. Egy kétfős út Ománba, illetve Hajnanba költőpénzzel együtt egymillióba is bele szokott kerülni.

Párizs az egyik legkedveltebb turistacélpont évtizedek óta. Újabban nemcsak a klasszikus múzeumok vonzzák az oda látogatókat: a metropolis a kortárs művészet és a dizájn egyik világközpontja lett, ezzel újabb látogatókört megnyerve.

Mexikó népszerűsége töretlen, de ezen belül is nagyon kedvelt lett Puerto Escondido. Ez a Csendes-óceán partján fekvő város - amelyről ma már étterem is van elnevezve Budapesten - a régió kedvelt szörfparadicsoma és a Mexikóba utazók titkos adu-ásza. Nem ismeretlen a magyarok számára sem: egy, az amerikai utakra specializálódott magyar utazási irodán kívül az internet segítségével magyar fiatalok is szoktak foglalni az ottani hostelekben olcsó szobákat.

A fantasztikus természeti adottságú és sokáig ismeretlen Ecuadort is mindenképpen látni kell a honlap szerint, akárcsak az amerikai San Diegót.

Az USA nyolcadik legnagyobb városa sokáig csak haditengerészeti bázisáról és állatkertjéről volt híres, de ma már a jelentős migrációt (köztük sok magyart és újabban oroszt) befogadó település jelentős turistaközponttá vált, jóllehet környéke az utóbbi időkben sokat szenvedett a pusztító erdőtüzektől és sárlavináktól.

A Kis-Antillák trópusi mini szigetállama, St. Lucia 1979-ben kiáltotta ki függetlenségét. A hajdani brit gyarmat még szűz terület a magyarok számára.

(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!