szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A munkaszervezésben végbemenő változások új kockázatokat teremtenek, amelyek fokozott mértékű stresszhez, majd végső soron a szellemi és fizikális egészség súlyos romlásához vezethetnek - állítja egy új uniós jelentés.

A főbb kockázatok a munkaszerződések új formáival, az állások bizonytalanságával, a munka intenzívebbé válásával, a nagy érzelmi terhekkel, a munkahelyi erőszakkal, valamint a munka és a magánélet egyensúlyának hiányával függenek össze - derül ki az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség új jelentéséből.

Európában a munka világa egyre gyorsabban változik, a munkahely bizonytalansága, a több párhuzamos állás vagy a nagy intenzitású munka mind stresszhez vezethet, és veszélyeztetheti a munkavállalók egészségét. A minőségi állások megteremtéséhez és a munkavállalók jó egészségi állapotának megőrzéséhez a pszichoszociális munkakörnyezet folyamatos ellenőrzésére és javítására van szükség - foglalata össze a felmérés tanulságait Jukka Takala, az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség (EU-OSHA) igazgatója.

A stressz a második leggyakrabban jelentett, munkához kapcsolódó egészségi probléma, amely az unió munkavállalóinak 22 százalékát érinti (2005). A tanulmányok szerint az összes kieső munkanap 50–60 százaléka a stresszel függ össze. A pszichoszociális kockázatok vizsgálatát az Európai Kockázatkutató Központ végezte és publikálta. Íme néhány ezekből.
 
1. Bizonytalan állás

A bizonytalan munka alacsony jövedelmmel jár, kevés lehetőséget nyújt a képzésre és a karrierépítésre. Általában a bizonytalan szerződéssel dolgozók végzik a legveszélyesebb munkákat, rosszabb körülmények között dolgoznak, és kevesebb munkavédelmi biztonsági képzést kapnak. Az instabil munkakörülmények között végzett munka a pénzszerzés bizonytalanságához vezethet, ami jelentősen növeli a munkához kapcsolódó stresszt.

2. Felgyorsult munkatempó

A szigorú határidők és a felgyorsult munkatempó miatt az unió egyre több munkavállalója tapasztal nagy munkaterhet és munkahelyi nyomást. A munkahelyek számának csökkenése, az új kommunikációs technológiák következtében kezelendő hatalmas információmennyiség, illetve a kevesebb munkavállaló között megoszló, magasabb követelmények szintén stresszt váltanak ki.

3. Erőszak és a megfélemlítés

A munkahelyi erőszak és megfélemlítés problémája egyre nagyobb aggodalomra ad okot. Bár mindenfajta foglalkozást és tevékenységi területet érint, mégis az egészségügyben és a szolgáltató szektorban a leggyakoribb. Következményként előfordulhat az önértékelés romlása, szorongás, depresszió, sőt, akár öngyilkosság is.

4. A munka és a magánélet egyensúlyának hiánya

A nagy munkateher és a rugalmatlan munkaidő nehezebbé teszi a munka és a magánélet közötti megfelelő egyensúly elérését, különösen a nők számára, akik gyakran még ma is „két műszakban” dolgoznak: először a munkahelyen, azután otthon. Ez stresszt és az emberek egészségére gyakorolt más negatív hatásokat idézhet elő, különösen akkor, ha nincs lehetőség arra, hogy munkakörülményeiket személyes szükségleteikhez igazítsák. A túlórázó munkavállalók több mint 40 százaléka számolt be arról, hogy elégedetlen a munka és a családi élet egyensúlyával.  

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Karrier

Stresszes csehek: az előrelépés ára

A csehek több mint fele szenved munkahelyi stressztől és kimeríti őket a munka - írja egy szociológiai tanulmányra hivatkozva a Pravo című cseh napilap.

Plázs

Hogyan stresszelnek a sejtek?

A stressz pszichológiai megnyilvánulásai mellett sok szó esett a sejtek nemrég felfedezett - számos népbetegség gyógyításában is felhasználható - vészreakciójáról is az augusztus végi budapesti világkonferencián.

MTI Karrier

Az idősebb munkavállalók kevesebbet stresszelnek?

Az idősebb foglalkoztatottak kevésbé vannak stressznek kitéve, mint fiatalabb kollégáik - ezt bizonyítja egy reprezentatív felmérés, amelyet nagyszámú, 53 évnél idősebb munkavállalók megkérdezésével végeztek az Egyesült Államokban.

hvg.hu Plázs

Hogyan keseríti meg életünket a stressz?

A stresszhelyzetekre adott válaszaink igencsak különbözőek, s nem csak negatív reakciókról beszélhetünk, hiszen a kismértékű stressz fokozza energiánkat és éberségünket, segít a problémára koncentrálni. Ám amint erősödik a nyomás, a feszültség egyre inkább akadályoz minket abban, hogy megoldjuk a helyzetet - ilyenkor érezzük azt, hogy kikészültünk, emésztjük magunkat. Szakemberek szerint azonban minden esetben van segítség. Hogyan előzhetjük meg, illetve hogyan orvosolhatjuk a bajt?