12 csodálatos szín a természetből - Fotókkal

12 csodálatos szín a természetből - Fotókkal

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
travelline.hu

A következőkben az ásványoknak és a helyi éghajlatnak köszönhetően...

A következőkben az ásványoknak és a helyi éghajlatnak köszönhetően kialakult gazdag és élénk színekben tobzódó tájakat mutatunk be. Ha csak virtuálisan is, de ellátogatunk Ausztrália Pink-tavaihoz, ahol a rózsaszínű sós föld csodás kontrasztot alkot a szürke égbolttal, az Oregonban található Painted Hills-hez (Festett Dombok), ahol barackszínű üledékrétegeket és rozsdabarna vulkáni hamut láthatunk, majd megcsodáljuk Spanyolország és Anglia gondozott zöld farmjait és rétjeit, ahol a zöld különféle árnyalatainak élénk hátteret kínál a kék égbolt.

1. Volcanoes Nemzeti Park, Hawaii
Az 1916-ban alapított nemzeti park területén a természeti képződmények hihetetlen gazdagságát láthatjuk, az óceántól egészen a Föld legaktívabb tűzhányójáig, a Kilaueáig, amely sokat segített a tudósoknak, hogy alaposabban megismerjék a szigetek kialakulásának körülményeit. A parkban található a Mauna Loa vulkán, amelynek csúcsa 4100 méter magasságba nyúlik.
       


2. Őszi táj, Japán3. Skagit-völgyi tulipán fesztivál, Washington
A fesztivált - amelyen az első tavaszi színek megjelenését ünneplik - minden évben megrendezik április 1. és 30. között.

4. Pink-tavak, Victoria, Ausztrália

5. Painted Hills, Oregon
A Painted Hills (Festett dombok) az Oregon állambeli Wheeler megyében található, és a John Day Fossil Beds Nemzeti Emlékhely része. A terület a körülötte húzódó dombok színes rétegeiről kapta a nevét. A vörös árnyalat a laterit talajnak köszönhetően alakult ki, amely az ártéri üledékekből jött létre abban az időben, amikor a területen az időjárás még meleg és magas nedvességtartalmú volt.
        

6. Calico Basin, Nevada7. East Riding, Anglia

 Anglia lankás dombjai és mezői csupán kis részét alkotják az Egyesült Királyság változatos domborzatának, amelyet a tektonikus mozgások és az eljegesedés formált olyanná, amilyennek ma ismerjük. Anglia mérsékelt éghajlatának és az egész évben bőséges csapadéknak köszönhetően mindenhol csodás zöld színben pompázik a táj.  


8. La Mancha, Spanyolország
     


9. Monte Albán, Oaxaca, Mexikó
      


10. Halász farm, Horvátország

11. Chia-yi County, Taiwan

12. Valahol Skóciában
Skócia domborzati térképét nagyjából három fő területre lehet osztani: a Felföld és a szigetvilág, amelyek a kambriumi és prekambriumi időszakból származó ősi sziklák alkotnak, a Középső Alföld egy hasadékszerű völgy, amely többnyire paleozoikus alakzatokból épül fel, valamint a Déli Felföld, egy 200 km hosszú hegyvonulat, amelyet széles völgyek tagolnak.