szerző:
travelline.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Érdemes bekapcsolódni az ünnepi forgatagba, hiszen az árak alacsonyabbak lettek, mivel...

Érdemes bekapcsolódni az ünnepi forgatagba, hiszen az árak alacsonyabbak lettek, mivel karcsúbb lett az ÁFA, a boltok pedig kétségbeesetten versengenek a vevőkért, előrehozva a szezon végi árleszállításokat. Aki London belvárosát választja, az mindent egy helyen talál, a karácsonyi díszkivilágításban is gyönyörködhet, és ropogtathatja a sült gesztenyét, miközben az utcai kórusok karácsonyi énekét hallgatja. 

©
Oxford Street
Oxford Street London legforgalmasabb vásárló utcája, ahol majdnem minden angol ruházati lánc képviselteti magát. A legnagyobb áruház a több mint 100 éves Selfirdges, amely szinte mindent árul, és a Harrods, na meg a Harvey Nicols mellett az egyik legfelkapottabb és legelőkelőbb bevásárlóközpont. A Selfridges homlokzatán levő óra kedvelt találkahelye a londoniaknak, úgyhogy ne ijedjünk meg a tömegtől, ami a bejáratnál fogadhat. Az Oxford Streeten egy másik angol kedvenc, a John Lewis is megtalálható. A kiváló minőségű lakberendezési tárgyairól híres bolt nem csak a lakást, de minket is öltöztet, hiszen a boltban ruházati termékek is kaphatóak, és olyan neveket találhatunk, mint a Chanel, a Dior vagy a Gucci. Ráadásul az alacsony ár garantált, és bárkinek visszafizeti a különbözetet, hogyha a vásárolt terméket olcsóbban megtalálja máshol. A nagyobb ruha láncok, mint a GAP, a NEXT, a Top Shop, a Monsoon-Accessorise, a Zara, vagy az H&M az a Oxford Street-i metró megálló környékére koncentrálódnak, a sort a legolcsóbb áruház, a Primark zárja a Marble Archnál. Ha van kedvenc márkánk, vagy egy boltra koncentrálunk, akkor ezen a weboldalon virtuális túrát tehetünk az Oxford Streeten. Itt megnézhetjük, hogy pontosan hol található a bolt, amit keresünk, megtervezhetjük a bevásárló-körutunkat, mert a célirányos haladás rengeteg időt és energiát spórolhat. 

©
Regent Street
Az elegáns Regent Street a drágább boltoknak ad otthont. Az utca hosszú és girbegurba, mindkét oldalon gyönyörű XIX. századi épületekkel. A karácsonyi pompa talán itt a leghangulatosabb, a több kilométernyi égővel díszített fákat legjobban az emeletes busz tetejéről élvezhetjük (ha előre furakodunk). Az utca két leghíresebb boltja a Liberty & Co, és a hét emeletes Hamleys játékbolt, ami maga a csoda a gyerekek számára. A Liberty csak csúcsminőséget árul, a divattervezők többségének a termékeivel együtt és a menyasszonyi ruhákon át az ételspecialitásokig mindent megtalálunk ebben az áruházban.
 
Brunswick
A Brunswick stílusos üvegpalota a Bloomsbury negyedben, a belváros szívében, a Russel Square szomszédságában. Akik városnénéző túrán vannak, azoknak talán ez a legkényelmesebb hely, ha maradt még energia némi bevásárláshoz. A Brunswickben minden megtalálható, ami a divatlapokból visszanéz ránk. A sikkes Oasis, a különleges divatot áruló Joy, a tinis New Look, az igazi angol Hobbs, és a világhírű French Connection (FCUK) láncoknak mind van üzlete itt. Szombatonként pedig piac is van, ahol az olasz pizzától a gumicukorig minden kapható, és amely karácsony táján díszeket és dekorációt is árul, nagyon megdobja az ünnepi hangulatot. A Brunswickre jellemző, hogy mindig előjön valami érdekes promócióval, ami csakis az áruházra jellemző. Nemrég például a magas sarkú cipőben érkezők kaphattak ingyen papucsot a kényelmes bevásárlás érdekében. 

©
Covent Garden 
London híres piaca, és intellektuális találkahelye minden karácsonykor kitesz magáért, nem csoda, hogy igen komoly tömeg gyűlik össze ezen a helyen az ünnepek előtti felhajtás közepette. A Covent Gardenre oly jellemző eklektikus egyvelege az egyedi ajándék boltoknak (Crazy Pig Designs, The Cuffs & Co, The Kite Store) és butikoknak (Fuzziwuzzi, Jigsaw, Kookai) hangulatos és különleges atmoszférát kölcsönöz a helynek. Az édesszájúak itt remek csokoládé és édességboltokat találatnak, és sok a különleges drogéria is. A környéken lévő boltok listáját ezen a weboldalon nézhetjük meg, ha pedig valamilyen speciális ajándékot szeretnénk, érdemes célirányosan haladni, mert nagyon könnyű elcsábulni a sok érdekes kisbolt között. A Covent Garden szintén fel van díszítve karácsonyi fényekkel az ünnepi időszakban, minden évben a pici égőkkel hóesést imitáló világítás is várja a vásárlókat, amelyet mindenképpen érdemes látni, ha a bevásárló utunk ütemterve engedi.

©
Westfield London 
London legújabb bevásárló-paradicsoma az egész várost lázban tartja. A Central metró vonalról a Shepherd's Bush és a White City, a Hammersmith & City metró vonalról pedig Wood Lane és a Shepherd's Bush Market megállóktól egy kőhajításnyira található a komplexum, olyan monstrum, hogy nem lehet elmenni mellette. A Westfield a legnagyobb bevásárlóközpont Európában, több mint 200 bolttal és késő estig tartó nyitva tartással. A komplexum egyvelege az olyan drága tervezői butikoknak, mint a Louis Vuitton, a Versace, a Tifany&Co, a Mullbery, a Burberry vagy a Dior, csak úgy mint a már említett kedvenc ruhaláncoknak, és áruházaknak, így garantáltan minden ízlést kielégít. A boltok között sok olyan is van, amit még az angolok is alig ismernek, vagy nem szokványos még európai szinten sem, mint például az ausztrál UGG cipő, a Barönjon férfidivat, a spanyol Desigual divat, a női Ipekyol felsőruházat, a fehérneműs Rigby & Peller, a luxus ruházatáról híres LK Benett, a Thomas PINK, Gery Webber tervezők boltja, a divat őrült Duchamp, a francia Étincelle, és a rockos Fornarina. Teljes felsorolást nehéz lenne adni, de az áruház boltjairól a központ weboldalán kaphatunk felvilágosítást.
 
Amit London kínál a vásárolni vágyóknak, az nem csak utánozhatatlan, de felsorolhatatlan is. Azok, akiknek több az ideje és a hangulatot keresik, még mindig maradt ajánlatunk: felkereshetik a St. Christopher’s Place-t, és a Carnaby Street-i boltokat rögtön az Oxford Street mögött, a menő boltokat a Duke of York Square-en, a Camden piac karácsonyi forgatagát, vagy a Temze mentén az óriáskerék mögött lévő Southbank nevű kirakodóvásárt is. Garantáltan nem fognak csalódni. 
 
-KOB-

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Három mandátumra számítanak Gyurcsányék

Három mandátumra számítanak Gyurcsányék

Elégedettek pénzügyi helyzetükkel a magyarok

Elégedettek pénzügyi helyzetükkel a magyarok

És akkor a kalocsaiak elővehetik a régi orosz nyelvkönyveket

És akkor a kalocsaiak elővehetik a régi orosz nyelvkönyveket

A Rolls-Royce-stílusú öngyilkos ajtókkal álmodták meg az Audi Q8-ast

A Rolls-Royce-stílusú öngyilkos ajtókkal álmodták meg az Audi Q8-ast

Plágiummal vádolják Delhusa Gjont

Plágiummal vádolják Delhusa Gjont

Hruscsov már 1958-ban felvethette Kádárnak, hogy vonják ki a szovjet csapatokat

Hruscsov már 1958-ban felvethette Kádárnak, hogy vonják ki a szovjet csapatokat