szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

"Két éjszaka.

©

"Két éjszaka. Egy Theresánál, Altona környékén aki már volt nálunk pesten januárban Alexszel és egy Gabrielnél, Theresa kollégájánál (színészek) Veddel szigetén az Elba túlpartján. Ez olyan, mint egy kisváros, csak csupa 3-4 emeletes házzal, metrómegállóval, tele bevándorlóval és tizenéves meleg srácokkal. Vonattal mentünk le majdnem végig (állomásig stoppoltunk), mert van német jegy, ami öt főre szól, egy államon belül egy napra 31 Euróért. Négyen mentünk, még jó hogy megéri.

Első este bolyongtunk egyet Altona környéki S-bahn megállók közt, majd végre egy Lidi után (Tuborg 50-60 cent) elértünk Theresához. Három mirelit pizza, nyolc sör és pár óra beszélgetés után indultunk el a Pudelba, ami állítólag jó hely, valahol az Elba partján, mondjuk a Reeperbahn megállótól nem messze. Leszállva S-bahnról nem egyből az jutott eszünkbe, hogy merre is lehet: kurvanegyed közepén találtuk magunkat hirtelenjében, este 10 körüli műszakkezdés idején. Sokszor ismételtük azóta a mondatot, hogy ennyi utcalányt egy helyen még nem láttam. Már ott eszünkbe jutott, hogy ezt jó páran biztos megértik, ha hangosan mondjuk. Szóval 5-10 méterenként egy csoport színes ruhás, nagy cipős lány. Még a Burger King előtt is. Mondjuk, ez utóbbi kicsit kirí onnan, mert nyilván a környékbeli iparra épít a boltok többsége: cipő- és szexboltok között kukkoldák és panziók.

Pudelt közben kétszer is megkérdeztük, mindketten tudták merre van, mi az, bár a másodikak szerint az egy ’shithole’ és van annál jobb hely is. Azért később őket is bent láttuk annyira, hogy lányoknak hoztak is egy sört. 11 körül értünk oda talán, akkor még csak dekorálás ment az esti ’fake birthday partyra’, amibe bátran becsatlakozhattunk - cserébe megúsztuk a belépőt. Fújtunk lufit, dobáltunk szerpentint és osztogattunk világító izét. Majd éjfél-f1 körül már volt is valami party, de 2-f3-ig igazán fel is pörgött, akkörül jöttünk el. Sör három decis 1,9-től, igazán barátságos ár Dánia után.

Aludtunk vagy 11-ig, aztán Hauptbahnhofon taliztunk Gabriellel, aki jófej, nevetős. Elvitt a lakására. Innentől városnéztünk. Kiderült, hogy jó a napijegyünk (5 főre 8,6 euró egy napra) hajóra, így hajókáztunk is. Mesés szép idő. Az alig nagyobb városban, mint pest sokkal, de sokkal több ember mozog. Hajó kijjebb vitt, ilyen római kategóriás részre, és ott is élet és sétálnak és hajókáznak és belvárosban is Londont megszégyenítő tömeg. Csatornákat még megemlítem, mert vannak, meg a tó is szép. Látnivaló nagyon nem akad, de olyan érdekes város, hogy lehet rajta sokat nézni. Dokkokat, mármint a régieket az Elba partján vagy halas szendvicset enni a sétahajók előtt. Végül egy Burger Kingben akciós hamburgerek…"

A teljes cikk az ócska utazós blogban olvasható.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Poloskát találtak Boldog István volt irodájában

Poloskát találtak Boldog István volt irodájában

Nagy bajban van a szabadidősport-szektor, van, aki már a bérleti díjat sem tudja fizetni

Nagy bajban van a szabadidősport-szektor, van, aki már a bérleti díjat sem tudja fizetni

Joe Bident a dadogása is elkíséri az elnöki beiktatásra

Joe Bident a dadogása is elkíséri az elnöki beiktatásra