Szükség van a falusi turizmus adómentességére

Szükség van a falusi turizmus adómentességére

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
travelline.hu

Keller László, a Pénzügyminisztérium államtitkára múlt...

Keller László, a Pénzügyminisztérium államtitkára múlt héten szerdán azt mondta, hogy a kormány javaslata szerint teljes egészében adóköteles lesz például az egyes állami kitüntetésekhez, díjakhoz adományozott pénzjutalom, az üzemanyag megtakarítás, a falusi vendégfogadás jövedelme és a napidíj.
   
A FATOSZ közleményében kiemelte: nem azzal kell foglalkoznia a kormánynak, hogy mekkora lehet az állam e területről származó adóbevétele, hanem azzal, hogy hány vidéki embernek ad kiegészítő jövedelmet és munkalehetőséget a falusi turizmus.
   
A falusi turizmus nem csupán üzleti vállalkozás, hanem olyan tevékenység, amely hozzájárul a leszakadt térségek felzárkózásához.  Segíti a vidéki vendéglátásban dolgozókat abban, hogy azok helyben maradjanak, ápolják hagyományaikat, valamint vonzóvá tegyék falvaikat - mutatott rá közleményében a FATOSZ.
   
A szövetség aláhúzta: egyre jelentősebb szerepet kap a belföldi turizmus fejlődésében a falusi vendéglátás. Míg az elmúlt évben a nemzetközi vendégforgalom 4-5 százalékos visszaesést mutatott, a falusi vendéglátásban 17 százalékos növekedés volt tapasztalható.

MTI