szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

Morvay György felhívta a figyelmet arra, hogy az Európai Bíróság egy 2008-as...

Morvay György felhívta a figyelmet arra, hogy az Európai Bíróság egy 2008-as döntése megerősíti az EU légi fuvarozásra vonatkozó jogszabályát, mely kimondja: a társaságok csak akkor mentesülnek a kártérítési kötelezettség alól, ha a járatot „olyan rendkívüli körülmények miatti törlik, amelyeket minden ésszerű intézkedés ellenére sem lehetett volna elkerülni”. A műszaki hibák azonban nem tekinthetőek rendkívülinek csak azért, mert gyakran fordulnak elő, még akkor sem, ha a cég eleget tett a karbantartási szabályoknak – tette hozzá. Sok panasz érkezett amiatt is, hogy a légi szállítás közben elveszett vagy károsodott csomagokról a légitársaságok csak késve vagy egyáltalán nem adnak ki igazolást. Pedig a biztosító csak akkor fizet az utasbiztosítással rendelkező utasnak, ha a légitársaság igazolta a káreseményt. A beszámolóból kiderült az is, hogy bár a legtöbb panasz a Wizz Airrel kapcsolatban érkezett, a légitársaság mindig készségesen segített azok rendezésben. A Malévra ugyan kevesebb panasz volt, de a cég sokszor késve vagy egyáltalán nem reagált az EFK megkeresésére.

TTG

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy bizalmi szavazást már megnyert Conte, most egy sokkal nehezebb vár rá

Egy bizalmi szavazást már megnyert Conte, most egy sokkal nehezebb vár rá

Bemutatták a szegedi tram-traint – Fotók

Bemutatták a szegedi tram-traint – Fotók

Ezreket bocsát el a FedEx Európában

Ezreket bocsát el a FedEx Európában