szerző:
travelline.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Lássuk tehát a világ legérdekesebb vendáglátóhelyeit, ahol egészen biztosan különleges élményben lehet...

Lássuk tehát a világ legérdekesebb vendáglátóhelyeit, ahol egészen biztosan különleges élményben lehet részünk:

Spirituális gömbkuckók a fák között
Qualicum Beach, Vancouver Island, Kanada

Vancouver szigetének erdős részén egy tó (és Qualicum Beach) közelében találhatóak azok az igazán különleges építmények, amelyeket alkotójuk, Tom Chudleigh csak Szabad Szellemű Gömböknek (Free Spirit Spheres) nevez. A kuckóknak már a látványa is érdekes, hiszen mint két óriás szemgolyó bukkannak elő a fák közül, ahova beépítették őket. A projekt egy teljesen természetbarát vállalkozás, az ősfáknak nem esett bántódásuk, hiszen egyetlen szöget nem vertek beléjük és drótok sem fojtogatják a törzsüket. A természetes anyagokból készült építmény egy okosan megalkotott kötélhálózattal van a fákhoz rögzítve és teljes harmóniában létezik a környezetével.

Chudleigh a két gömbnek nevet is adott (Eryn és Eve), és az építész spirituális utazást és a megnyugvás élményét ígéri az odalátogatónak. A gömböket tartó három fa középpontja valamikor a druidák (erdei varázslók) találkahelye volt. Az odalátogatók szerint tényleg van valami furcsán megnyugtató, abban, hogy a levegőben vagyunk, és a gömb akár csak egy báb, körülölel minket.

A gömbkuckók ára 20-28 ezer forint/éj áron mozog az árfolyamtól függően, ebben nincs benne semmilyen étkezés, noha a tulaj bőséges uzsonnával kínál minket érkezéskor. A kuckók berendezése rusztikus, mégis otthonos egy dupla ággyal, egy hajókonyhához hasonló főzőfülkével, egy miniatűr étkezővel és egy emeleti elhelyezésű egyszemélyes ággyal. Eryn és Eve fűthetőek, és a felszerelésükhöz tartozik a kávé- és teafőző, mikrosütő és egy picike hűtő is. A vécé, a fürdő és a szauna egy teljesen felszerelt konyhával egy külön épületben található 60 méterre a gömböktől, hogy a kényelem teljes legyen.

Exkluzív kagylóház
Isla Mujeres, Mexikó 

Isla Mujeres egy pici sziget a Karib-tengeren, Cancún-tól 15 kilométerre. A helyet fehér homokos tengerpartok és tündöklően türkiz tenger jellemzi, ahogy ez a videón is látható. A sziget északi felén lévő kikötő igen forgalmas, ám a déli oldal nyugodtabb, azt is mondhatnánk, hogy az idelátogató turistákat csupán a két kagyló formájú ház érdekli. A vakítóan fehérre festett házak tényleg komoly látványosságot jelentenek, ez egyik egy nagy vízicsigához, a másik egy fekvő kagylóhoz hasonlít, és a helyi lakosok szerint ezek az építészeti remekművek arra emlékeztetik az idelátogatót, hogy a Isla Mujeres déli tengerpartjai még ma is tele vannak egzotikus kagylóhéjakkal.

A házak berendezése is érdekes. A csapok gombjai igazi kagylók, csak úgy, mint a mosdó, amely ugyancsak egy óriás kagylóból lett kifaragva. Az erkély korlátja egy a parton talált uszadékfa, a bútorok tengeri hangulatot árasztanak. A hálószobákban még több kagyló és korall dekorációt találtunk. A házak ára egy hétre 300 ezer és fél millió forint körül mozog, attól függően, hogy mikor utazunk és melyik házban szeretnénk eltölteni a vakációnkat. A magas csigaház légkondicionált és két dupla hálószoba, két fürdőszoba, modern amerikai konyha és nappali van benne. A kisebbikben két hálószoba és egy vécé található. A házak előtt természetesen úszómedence is található.

Miniatűr tavi kabin
Västmanland, Svédország

A tavak festői szépsége, mindig vonzó látványosság, így egyetlen állóvíz sem létezhet szálloda nélkül. A Mälaren-tó sem kivétel, csakhogy az Utter Inn nem szálloda, hanem egy miniatűr kabin, ráadásul nem a tó partján, hanem a közepén úszik. Akinek ez még mind nem elég, annak eláruljuk, hogy a kabinban lakva nem csak a víz feletti, de a víz alatti életet is kipróbálhatjuk itt, a szállás fele ugyanis a víz felszíne alatt húzódik. A kabin víz feletti része, fából készült és a svéd házakhoz hasonlóan bordó burkolatot kapott. A felső rész csupán egy kis konyhából áll, ahol gázsütő, palackozott víztartó és biológiai vécé kapott helyet, ezzel ki is merült az első emelet. Ez a szállás nem azoknak való, akik szeretik a kényelmet, vagy klausztrofóbiától szenvednek, mert a kabin nincs 7 négyzetméter és egy igen meredek létra vezet a hálószobába, amelynek csak vízalatti ablaka van. Azokra a bátrakra, akik alámerülnek, páratlan élmények várnak, a hálószoba ugyanis nem csak otthonos, de olyan, mintha egy akváriumban töltenénk az éjszakát.

A kabin körül tornác húzódik, és ez az a hely, ahol tulajdonképpen a nyaralásunkat eltöltjük. Horgászhatunk, nyáron tempózhatunk a tó hűs vizében vagy olvasgatással is eltölthetjük az időt. A kabinhoz gumicsónak is tartozik, és ezen átevezhetünk a tó egyetlen szigetére, amelynek a partjait a kabinból is látni lehet (mást nem is). A kabin ára 30 ezer forint körül mozog egy éjszakára, ágynemű nélkül. Ha ágyneműt is akarunk, akkor már vacsorát is kapunk, amelyet egy hajó szállít ki esténként, a kabinhoz 5 ezer forintos felárért.

KrisztinaO'Brien

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Egy órával a halálos balesete előtt még a motorjáról posztolt a volt NFL-sztár

Egy órával a halálos balesete előtt még a motorjáról posztolt a volt NFL-sztár

Epilepsziás rohamot kapott egy utas a Wizz Air járatán

Epilepsziás rohamot kapott egy utas a Wizz Air járatán

Új bizonyítékok az orosz hadsereg részvételére az ukrajnai háborúban

Új bizonyítékok az orosz hadsereg részvételére az ukrajnai háborúban

Holtan találták Olaszországban a kilenc napja eltűnt francia túrázót

Holtan találták Olaszországban a kilenc napja eltűnt francia túrázót

Négy autóval ütközött egy medve Romániában

Négy autóval ütközött egy medve Romániában

Több százezren tüntettek békésen Hongkongban

Több százezren tüntettek békésen Hongkongban