szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A karácsonyi fények hagyománya lassan vidéken is terjed, de Budapesten szinte kötelező, elsősorban az Andrássy úttól...

A karácsonyi fények hagyománya lassan vidéken is terjed, de Budapesten szinte kötelező, elsősorban az Andrássy úttól várják el, hogy ilyenkor is legjobb formáját mutassa. Összegyűjtöttünk néhány szép példát, máshol hogy ünnepelnek, de persze a hazairól sem feledkeztünk meg.

A litván fővárosban, Vilniusban például nem a fákat világították ki, hanem egyfajta csillársort hoztak létre, az idén Párizsban is hasonló megoldást láttunk, igen látványos ötlet. Persze azért a hópelyhes minta itt sem maradhatott el, élőben bizonyára még szebb, ez a fotó is jól sikerült.

©

New Yorkban is minden fényben áll, még az olyan kisebb helyeket, mint a manhattani Liberty Plaza is feldíszítették. Nem sajnálták a lámpákat a fáktól és valószínűleg előre megtervezték a látványt, hogy harmonizáljon a tér burkolati világításával, azért is sikerült ilyen jól.

©

Párizs ugye a fény városa, még évközben is csak úgy csillog-villog, nekünk a Champs-Élysées most csalódást okozott. A fákon elhelyezett lámpafüzéreken fel-le futnak a fények, ettől élőben valamivel látványosabb, mint fotón, de ettől függetlenül semmi különleges. Az óriáskerék a háttérben persze hozzáad valamit az élményhez.

©

A londoniak is kitettek magukért, két érdekes fénymegoldást is alkalmaztak a 2009-es díszkivilágításban. Az egyikben világító masnik dekorálják az utcát, a másikban mintha fényhálók borulnának a járókelők feje fölé, nekünk ez utóbbi nyerte meg igazán a tetszésünket, érdekes élmény lehet alatta sétálni.

©

És végül Budapest, te csodás, az elején már emlegetett Andrássy út az Opera mellől fotózva. A külső részen már nem ennyire látványos, az Oktogontól kifelé egyre kevesebb a fény, de itt, a belső részen még minden világít. Nem mondanánk, hogy nem szép, de mivel évek óta ugyanilyen, lassan érdemes lenne valamit újítani rajta.

©

-KM-

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Második oltásként sem adnak AstraZenecát a 60 év alattiaknak Németországban

Második oltásként sem adnak AstraZenecát a 60 év alattiaknak Németországban

Esterházy Péter születésének évfordulója alkalmából az író idézeteivel plakátolták tele a III. kerületet

Esterházy Péter születésének évfordulója alkalmából az író idézeteivel plakátolták tele a III. kerületet

A fehérorosz KGB fogságába került a legrégebbi ellenzéki párt vezetője

A fehérorosz KGB fogságába került a legrégebbi ellenzéki párt vezetője