szerző:
travelline.hu

A magyar utazók is könnyedén az ünnepi forgatag részesévé  válhatnak, a Germanwings ugyanis közvetlen járatokat...

A magyar utazók is könnyedén az ünnepi forgatag részesévé  válhatnak, a Germanwings ugyanis közvetlen járatokat közlekedtet Budapest és Köln, Bonn, ill. Stuttgart között. 

Köln
Köln városában minden évben 7 karácsonyi vásár nyitja meg kapuit, melyek elbűvölő forgatagára és hangulatára közel 2 millióan kíváncsiak. Egyik különleges helyszín a Dóm, amely impozáns látványt nyújt a 160 árus feldíszített standja mögött. A város legmagasabb karácsonyfája is itt magasodik. Nyitvatartás: 2009. november 23-tól december 23-ig, naponta 11 órától 21 óráig. 

A Csokoládé  Múzeum szomszédságában található karácsonyi vásár igazán eredeti a középkor izgalmas világába kalauzolja az ide látogatókat. Zenészek és bohócok a régmúlt idők látványosságát idézik, a mesteremberek pedig festői környezetben kínálják portékáikat. Nyitvatartás: 2009. november 27-től december 23-ig, naponta 11 órától 21 óráig.  

Bonn
Az egykori német főváros, Bonn, hangulatosan kivilágított utcáival, a Münsterplatz, Friedenplatz és a Vivatsgasse lenyűgöző karácsonyi vásáraival várja a látogatókat. December első napjától a régi városháza egy hatalmas  adventi naptárrá alakul át, mely minden nap egy-egy újabb ablak kivilágításával jelzi az ünnep közeledtét. Nyitvatartás: 2009. november 20-tól december 23-ig, naponta 11 órától 21 óráig.

Stuttgart
A stuttgarti karácsonyi vásárt - több mint 200 fényűzően feldíszített standjával - Európa egyik legrégebbi és legnagyobb karácsonyi vásáraként tartják számon. A karácsonyi fények, a vanília és fahéj mindent betöltő illata, az adventi koncertek és a mesevilágba repítő Schlossplatz minden évben több millió látogatót vonz. Az egyik fő látványosság a város szívében található hatalmas korcsolyapálya, melyet kipróbálva egy igazi, romantikus, karácsonyi mesébe illő élményben lehet részünk. Nyitvatartás: 2009. november 25-től december 23-ig, hétfőtől szombatig: 10 órától 21 óráig, vasárnap: 11 órától 20 óráig.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
travelline.hu Plázs

Advent Itáliában

Advent varázslatos időszakában, amikor a vidéket a Karácsony hangulata járja...