szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

A magyar utazók is könnyedén az ünnepi forgatag részesévé  válhatnak, a Germanwings ugyanis közvetlen járatokat...

A magyar utazók is könnyedén az ünnepi forgatag részesévé  válhatnak, a Germanwings ugyanis közvetlen járatokat közlekedtet Budapest és Köln, Bonn, ill. Stuttgart között. 

Köln
Köln városában minden évben 7 karácsonyi vásár nyitja meg kapuit, melyek elbűvölő forgatagára és hangulatára közel 2 millióan kíváncsiak. Egyik különleges helyszín a Dóm, amely impozáns látványt nyújt a 160 árus feldíszített standja mögött. A város legmagasabb karácsonyfája is itt magasodik. Nyitvatartás: 2009. november 23-tól december 23-ig, naponta 11 órától 21 óráig. 

A Csokoládé  Múzeum szomszédságában található karácsonyi vásár igazán eredeti a középkor izgalmas világába kalauzolja az ide látogatókat. Zenészek és bohócok a régmúlt idők látványosságát idézik, a mesteremberek pedig festői környezetben kínálják portékáikat. Nyitvatartás: 2009. november 27-től december 23-ig, naponta 11 órától 21 óráig.  

Bonn
Az egykori német főváros, Bonn, hangulatosan kivilágított utcáival, a Münsterplatz, Friedenplatz és a Vivatsgasse lenyűgöző karácsonyi vásáraival várja a látogatókat. December első napjától a régi városháza egy hatalmas  adventi naptárrá alakul át, mely minden nap egy-egy újabb ablak kivilágításával jelzi az ünnep közeledtét. Nyitvatartás: 2009. november 20-tól december 23-ig, naponta 11 órától 21 óráig.

Stuttgart
A stuttgarti karácsonyi vásárt - több mint 200 fényűzően feldíszített standjával - Európa egyik legrégebbi és legnagyobb karácsonyi vásáraként tartják számon. A karácsonyi fények, a vanília és fahéj mindent betöltő illata, az adventi koncertek és a mesevilágba repítő Schlossplatz minden évben több millió látogatót vonz. Az egyik fő látványosság a város szívében található hatalmas korcsolyapálya, melyet kipróbálva egy igazi, romantikus, karácsonyi mesébe illő élményben lehet részünk. Nyitvatartás: 2009. november 25-től december 23-ig, hétfőtől szombatig: 10 órától 21 óráig, vasárnap: 11 órától 20 óráig.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
travelline.hu Plázs

Advent Itáliában

Advent varázslatos időszakában, amikor a vidéket a Karácsony hangulata járja...

Az Atlético Madrid és az Internazionale is visszalép az Európai Szuperligától

Az Atlético Madrid és az Internazionale is visszalép az Európai Szuperligától

UEFA-elnök: Nem tudtuk, hogy ilyen közel vannak hozzánk a kígyók

UEFA-elnök: Nem tudtuk, hogy ilyen közel vannak hozzánk a kígyók

Energiahatékonyság, digitalizáció, automatizálás: aki kimarad, az nagyon lemarad

Energiahatékonyság, digitalizáció, automatizálás: aki kimarad, az nagyon lemarad