Ötven éve nem volt ilyen kemény tél Angliában

Ötven éve nem volt ilyen kemény tél Angliában

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
travelline.hu

Mindkét repülőtér napi több budapesti járatot is fogad és indít.

 

Nem kirándulóidő
©

Mindkét repülőtér napi több budapesti járatot is fogad és indít. Lutonon - ahová az easyJet és a Wizz Air közlekedtet járatokat Ferihegyről - azt közölték, hogy a zárlat egyelőre szerdán kora reggelig érvényes. A légikikötő azonban minden utasnak "erőteljesen tanácsolja", hogy indulás előtt kérjen felvilágosítást légitársaságától, mert késések, járattörlések várhatók.
   
Gatwick információs rendszerén annyi volt olvasható szerda hajnalban, hogy a repülőteret akkor nyitják meg, amikor "arra biztonsággal lehetőség nyílik". Ez a repülőtér is kérte azonban, hogy azok az utasok, akik "a következő 24 órában" ide érkeznének, vagy innen indulnának, mindenképpen érdeklődjenek légitársaságuknál.
   
Gatwickre a Malévnak van napi két járata Budapestről. A brit meteorológia szerda estig 40 centiméteres havat jósol a Londontól Cardiffig - a walesi fővárosig - húzódó, csaknem 300 kilométeres sávban. Mindeközben egyre hidegebb is lesz; a prognózis szerint a hét második felében mínusz 20 fokos fagyok várhatók az északi országrészben.
   
Anglia északnyugati és középső vidékein már kedden elkezdődött az intenzív havazás, és ez a hófront terjed dél felé. Skóciában és Észak-Angliában az elmúlt napokban is már mínusz 15-18 fokos fagyokat mértek reggelente, és délen is mínusz 5-10 fok volt, ami errefelé sarkvidéki hidegnek számít.
   
Angliában, Walesben és Skóciában több ezer iskolát bezártak, számos autópályán és országúton áll a forgalom, és a vasúti közlekedésben is fennakadásokat okoz a hó és a fagy. Az ilyen időjárásra teljesen felkészületlen országban már december közepe óta komoly gondokkal jár a nagy hideg és a havazás. Szakértők szerint 1981 óta nem volt a mostanihoz hasonló hosszan tartó, kemény tél Nagy-Britanniában.

MTI