Rózsaszín vacsora mellrák ellen

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Különleges jótékonysági rendezvénnyel, grillvacsorával és az éttermekben "rózsaszín" menüajánlatokkal ösztönzi az embereket a mellrák elleni küzdelem támogatására a Marcia Presky Női Egészségmegőrző Program a hétvégén.

A kampány pénteken veszi kezdetét: Kaldeneker György szakács grillvacsorával vár otthonába magyar közéleti személyiségeket, akik a vacsoráért cserébe adományaikkal járulnak hozzá a jótékonysági eseményhez. A Jó Marianna vezette egészségmegőrző program az Egyesült Államokban Cook for the Cure­ néven meghirdetett akcióhoz csatlakozik a rendezvénnyel. A kezdeményezés lényege arra ösztönözni az embereket, hogy baráti összejöveteleket szervezzenek otthonukba vagy éttermekbe, és adományokat gyűjtsenek az emlőrák elleni küzdelem támogatására. 

A pénteki vacsora során a résztvevők szakmai tájékoztatást hallhatnak azokról a kockázati tényezőkről, amelyek nagyban hozzájárulnak az emlőrák korai kialakulásához és veszélyeztetik a negyvenöt évnél jóval fiatalabb korosztályt. Hallhatnak továbbá arról a kezdeményezésről, amelyet az egészségmegőrző program indít el Ismerd meg a kockázatot címmel. Az akció azt a fiatal korosztályt célozza meg, amelynek körében egyre nő a mellrákkal diagnosztizáltak száma.

A teljes tájékoztató program a tervek szerint őszre készül el, és azt megfelelő orvos szakértői támogatással kórházakba, háziorvosi rendelőkbe, iskolákba és közösségi helyekre juttatják el, hogy ezzel is segítsék a megelőzést, a korai felismerést és segítséget nyújtsanak a szűréssel és gyógyítással kapcsolatban. A kampány folytatásaként a hétvégen számos étterem - többek között a Cafe Kör, a Pomo D'oro, a Remiz - különleges rózsaszín menüajánlattal várja a vendégeket, amelyek elfogyasztásával szintén a jótékony célt támogatják. Az éttermekben rózsaszín dobozokban további adományokat is gyűjtenek.