Hogyan válasszunk okosan a wellness szállodák ajánlatai közül?

Hogyan válasszunk okosan a wellness szállodák ajánlatai közül?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A bőség zavarával küzdve sokszor nagyon nehéz megfelelő szállodát választani a pihenéshez.

A bőség zavarával küzdve sokszor nagyon nehéz megfelelő szállodát választani a pihenéshez. Rutinos utazó azonban nemcsak az igénybe vett szolgáltatás minőségét, hanem a termékek összetevőit, az épített környezetet, a specifikus szolgáltatásokat, a szakértelmet, a személyre szabott kezelések és módszerek eredményét, a technikai felszereltséget és a személyzetet is figyeli.

A valódi pihenéshez szakértelem kell
©
Kényeztető csomagok - ajándékba is
Lepje meg szeretteit egy ötcsillagos szállodai tartózkodással, teljes ellátással és tegye felejthetetlen emlékké az ajándékozást!

Tekintse meg az ajándékutalványok rövid bemutatását a sárvári Spirit Hotel Thermal Spa oldalán, ahol mindent megtudhat a minőségi pihenésről.

A divatos wellness és gyógyturizmus legjelentősebb desztinációi természetes gyógytényezőre – víz, klíma, szolgáltatás – épülnek. Aktív formájukban az igénybevevő maga is mozog, passzív esetben őt kényeztetik. Kevesen tudják azonban, hogy a gyógy- és wellness szállodáknak minimum három csillagos gasztronómiai résszel (bor-, ételspecialitások), kétféle szaunával vagy gőzfürdővel, négyféle szépségápolási szolgáltatással (arckezelés, peeling, haj, köröm), legalább hatféle masszázzsal (svéd, relaxációs, közérzetjavító, akupunktúra, akupresszúra, izzasztó pakolás), minimum egy beltéri fürdőmedencével (uszoda, pezsgő-, élményfürdő, gyermekmedence) és kardiogépes fitneszteremmel (sportoktatóval, személyi edzővel) is rendelkeznie kell.

Feltétel a legalább négyféle rekreációs sportprogram, az aerobik-tréning, a háromféle közösségi, kulturális, zenei, művészeti programlehetőség és a szakképzett személyzet. Érdemes tisztában lenni bizonyos fogalmakkal is. A spaklub elsődlegesen klubrendszerű fitnesz szolgáltatásokat, a spa hotel szépség-, fitnesz és wellness programokat kínál, a medical spa egészségügyi intézményeket jelenthet, a holisztikus spa alternatív módszerekkel dolgozik. A spa resort természeti környezetben, civilizációtól rendszerint távol, széleskörű all-inclusive szolgáltatásokat nyújt. Mindemellett jó, ha tudjuk, hogy bár vannak normák, de az Európai Unióban nincs egységes szabályozás a szállodák csillag-osztályba sorolását illetően, így nemcsak az ár, hanem a minőség is fontos szempont. A bizalmatlanok kérjenek a szállodától pontos és részletes visszaigazolást a foglalásakor.

A környezet sokat számít
©

A szállodák ingyenes és speciális programjairól, szolgáltatásairól is mindig érdemes előre informálódni, vagy a meghirdetett csomagokat tételesen összehasonlítani egymással. A gasztronómia külföldön kényes kérdés, jobb előre ismerni, hogy miből, hogyan, mennyit, hol és mit érdemes fogyasztani. Ma már a legtöbb szálloda itthon is felkészült a glutén és laktóz érzékeny vendégek fogadására, de sokan elcsodálkoznak, amikor kiderül, hogy a több napos, testet-lelket megújító wellness kikapcsolódás mellett be lehet ülni manikűrre, pedikűrre vagy kozmetikushoz, fodrászhoz is. Ráadásul ezt nemcsak a nők tehetik meg! Szinte mindenhol vannak speciális férfiak számára hirdetett szolgáltatások.

A relaxáció hatékonyabb formája
©

A tudatos utazó hosszabb-rövidebb pihenés előtt komolyan tájékozódik, eldönti céljait, információkat gyűjt internetről, ismerősöktől, prospektusokat szerez be, kérdéseivel utazási irodákat vagy magát a szálláshelyet zaklatja. Nem mindegy ugyanis, milyen könnyen közelíthető meg a szálloda, de az sem, hogy az attól 250 méterre lévő sípályára könnyűszerrel el lehet-e jutni vagy meg kell mászni egy hegyet. Célszerű összeírni elvárásainkat, átnézni pénzügyi erőforrásainkat és jól becsomagolni. (Ebben segíthet ez az oldal, ahol a paraméterek megadása után összeáll egy lehetséges utazó pakk.) Nemcsak az úti célt, az időjárási viszonyokat, az étkezési és szórakozási lehetőségeket kell feltérképezni, hanem hasznos gyógyszereket csomagolni, biztosítást kötni és hosszabb utazás előtt fogorvoshoz is elmenni. Egy nyaralás vagy üzleti út hangulatát erősen befolyásolja a szállodai szoba. Az előzetes, interneten képekkel illusztrált, ellenőrzés mellett nagyon fontos, hogy tisztában legyünk a szoba méreteivel, berendezésével, kilátásával, elhelyezkedésével (pl. lift mellett nem igazán jó lakni) és a szolgáltatásokkal.

Térképezzük fel előre a választott szállodát
©

Az egész éves hajtás után mindenkinek jár egy kis pihenés, amely energiával töltheti fel a testet és a lelket is. A tökéletesség érdekében jó, ha a lelkünket is előre felkészítjük és elengedjük a gondokat. Ehhez pedig nem csak az árakat kell figyelnünk, hiszen a megfelelő minőség és környezet komolyabb kiadásokat igényel, de ez az ár még mindig bőven megéri, ha sikerül az új évet teljesen felfrissülve, kipihenten, megfiatalodva kezdenünk.

-SzK-

Hozzászólások