Alig három óra alatt Szentpétervárra érhet Budapestről

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Megérkezett a budapesti Liszt Ferenc-reptérre a nyugat-szibériai légitársaság, a UTair új járatának első gépe Szentpétervárról csütörtökön – közölte a repteret üzemeltető Budapest Airport az MTI-vel.

A több mint egy éve szünetelő útvonalon heti kétszer járnak majd az UTair gépei. A közlemény szerint a járat szerdán és vasárnap közlekedik, a gépek helyi idő szerint 12.20-kor szállnak fel Szentpétervár pulkovói repülőteréről, a Baltikumon és Lengyelországon keresztül érik el Budapestet, itteni idő szerint 13.05-kor.

A visszaút indulási ideje szezononként némileg változó, de minden alkalommal valamivel több mint egy órát tartózkodik az orosz utasszállító gép a budapesti repülőtéren. A repülési idő 2 óra 40 perc.

A légitársaság a járatokat 114 személyes Boeing 737-500-as típusú repülőgéppel működteti. A közleményben Kam Jandu, a Budapest Airport légiközlekedési igazgatója arra hívta felé a figyelmet, hogy az UTair új járatával jelentősen lecsökken az utazás ideje Budapest és Szentpétervár között, mostanáig ugyanis csak átszállással volt elérhető a magyar utasok számára az orosz város.