Prieger Zsolt Plázs

"Szeretem, ha elszabadul a pokol"

A tetoválás divat, képzőművészet és kicsit önmagunk meghaladása is. Sőt, mostanában még azt is megállapították orvosok, hogy az immunrendszernek is jót tesz. Félni és veszélyesen élni is jó – legalábbis Müllner Csaba szerint, aki nemcsak popelőadókhoz hasonló rajongótáborral rendelkező, külföldön is sztárolt tetoválóművész, de fest, merül és repül is. És tele van a teste vasakkal. De nőket például nem szeret tetoválni.

hvg.hu Plázs

Harrison Ford elárverezi ikonikus Han Solo-dzsekijét

A Star Wars-ból ismert ikonikus karakterek, lények, tárgyak és egyéb elemek sora szinte végtelen: közülük még az is ismeri a Han Solót alakító Harrison Ford vagány bőrdzsekijét, aki egyetlen percet sem látott a Csillagok háborújából. – A sztár most úgy döntött, hogy elárverezi a legendás ruhadarabot.

hvg.hu Plázs

Sokkoló: így érvel a szőrős női láb mellett egy radikális szőrnövesztő feminista

A Bustle egyik szerzője, Meg Zulch az epilátort, a szőrtelenítő krémet, a borotvát és a gyantát is esküdt ellenségének tartja, és úgy döntött, végre szabadjára engedi a benne élő női öntudatot, és szőrös lábbal él, sőt, olyannyira bejött neki az életmód, hogy összeszedte érveit mindemellett, és megosztotta tapasztalatait a világgal.

hvg.hu Plázs

Túltolták a biót: kicsírázott az organikus testápoló

A természetes kozmetikumokat gyártó Lush egyik testápoló vaja a termékleírás szerint "valóságos varázslat a fáradt izmoknak", azonban a varázslat itt nem áll meg: a vásárlói visszajelzések alapján van, aki már egész kis babültetvényt nevelget a fürdőjében.

hvg.hu Plázs

Zsebkendőket bekészíteni: A pollenhelyzet fokozódik

A hónap végéig várhatóan az ország egész területén elindul a nyír pollenszórása. A nyír pollenje egyelőre a nyugati és a középső országrészen jelent meg, és jellemzően alacsony koncentrációban van jelen, a következő napokban azonban helyenként már elérheti a tüneteket okozó közepes, sőt délen akár a magas szintet is.

hvg.hu Plázs

Új mentorok jönnek az X-Faktorba, a Blikk megírt egy nevet

Idén indul az RTL Klubon az X-Faktor hatodik szériája, és a korábbi zsűritagok közül csak Tóth Gabi marad a műsorban, Alföldi Róbert, Szikora Róbert és Little G helyére új emberek érkeznek – írja a Blikk. A lap úgy tudja, hogy az egyik új mentor Gáspár Laci lesz, bár ezt hivatalosan még nem erősítették meg.

HVG Szemináriumok & Konferenciák

Így állhat sikerünk útjába a bukástól való félelem

„A bukás a legjobb tanítómester” – mondta Bill Gates egyik 2004-es keynote beszédében. A tudomány története is őt igazolja: Einstein négyéves koráig beszélni sem tudott, és írni is csak hétévesen tanult meg; Thomas Edisont első néhány munkahelyén egészen egyszerűen munkavégzésre alkalmatlannak ítélték, és kirúgták. Bill Gates, Mark Zuckerberg és Steve Jobs pedig mind diploma nélkül hagyta ott az egyetemet. Egy dolog mindannyiukban közös: bukásaik segítették őket abban, hogy végül hatalmas sikereket érjenek el, és maradandót alkossanak.

Hevesi Krisztina Plázs

Ellentétek vonzzák egymást, hasonló a hasonlónak örül?

„Épp olyan, mint én!” – áradozik szerelmes páciensem. Pár év múlva azzal keres meg, hogy kihűlt köztük a szenvedély. A másik véglet: „Tűz és víz vagyunk, mégis imádjuk egymást!”. Igaz, a szomszédok rendre feljelentik őket csendháborításért. Mi tartja össze a párokat hosszú távon? Mítoszok és realitás.

Palik Júlia Plázs

A dzsihád gyilkos vonzereje: miért dőlnek be a fiatalok?

Ma már nem csak az agresszív apa jelenléte vagy a gyermekkori bántalmazás tényezőiről gondoljuk úgy, hogy táptalaja lehet a szélsőséges ideológiák iránti vonzódásnak. A „terrorista alkat” számos, tulajdonképpen pozitív vágya elégül ki például azoknál, akik az Iszlám Államhoz csatlakoznak, és beolvadnak a csoport identitásába.

Flaskay Anna Plázs

A család lelke - a gyerek lelke: hol az egyensúly?

Minden családnak megvan a maga légköre, habitusa. Ha meteorológiai terminusokban gondolkodunk, lehet egy család klímája hűvösebb, távolságtartóbb, de fülledt trópusias is, ahol nehéz levegőt kapni. Mi határozza meg az érzelmi légkört, és milyenek azok a családok, amelyek támogatják az egyén fejlődését?

1 2 3 4 5 6 7
1364

A címlapról ajánljuk