7 zseniális Youtube-klip Michael Jackson emlékére

7 zseniális Youtube-klip Michael Jackson emlékére

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Június 25-én volt két éve, hogy Michael Jackson elhunyt. Emlékére olyan klipeket mutatunk be, melyeken tehetséges rajongók róják le tiszteletüket lélegzetelállító avagy mókás módon.

A Thriller-láz Michael Jackson halála után odáig fajult, hogy Guiness rekordkísérletként több városban is utcára vonultak a rajongók, hogy eljárják az 1982-es legendás klipben látható lidérces táncot. Eddig Mexikóváros vezet, ahol 13.957 ember ropta egyszerre 2009. augusztusában.

Stockholmban is egy nyilvános akcióval emlékeztek meg Jacksonról 2009. júliusában. A BOUNCE&Friends tánccsapat mintegy háromszáz táncosa 15.30-kor találkozott, fél óra alatt tanulták meg a koreográfiát, majd nyílt utcán adták elő a nap folyamán több helyszínen a Beat it című számból ismerős lépéseket.

Ám, ha lépésekről és Michael Jacksonról esik szó, nem szabad megfeledkeznünk a híres Moonwalkról. A Youtube-on ezeket is csokorba gyűjtötték.

Michael Jackson imitátorokkal meg lehetne tölteni Neverlandet, érdemes azonban megnézni az alábbi kettőt. Az első a talán legfiatalabbat, a második pedig a legidősebb Jacko-alteregókat örökíti meg az idősek otthonában.

Ám nem csupán amatőrök, hanem profi zenészek is szívesen veszik elő a nagy elődöt. Íme, két figyelemreméltó produkció.

 

Hozzászólások