szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Föld felmelegedésének következtében megváltozik az almák íze és szerkezete: egy japán tanulmány szerint bár érezhetően édesebbek, állaguk "lisztesebbé" is válik.

A kutatók, akik felismeréseiket a Scientific Reports című szaklapban mutatták be, a Fuji és Tsugaru almafajták adatait vizsgálták. Ezeket az 1970-es évek óta termesztik Nagano és Aomori prefektúra két ültetvényén. Az átlagos hőmérséklet ezeken a területeken évtizedenként 0,31-0,34 Celsius-fokkal emelkedik, a termesztési eljárás és a fajok azonban nem változnak.

Az íz és a szilárdság mellett a virágzás idejében is változás állt be: évről évre egyre később kezdődik - írják a tudósok. Az alma a leggyakrabban fogyasztott gyümölcsök rangsorában a citrusfélék és a banán mögött a harmadik helyen áll.

Fegyvereket foglaltak le a Budapesten megölt japán nő lakásán

Fegyvereket foglaltak le a Budapesten megölt japán nő lakásán

Beszáll az állam Gobbi Hilda villájának a felújításába

Beszáll az állam Gobbi Hilda villájának a felújításába

Helsinki megtiltaná az oroszoknak, hogy ingatlant vegyenek Finnországban

Helsinki megtiltaná az oroszoknak, hogy ingatlant vegyenek Finnországban

Baljós előjel: nagyobb a csapadékhiány Magyarországon, mint a 2022-es aszálykatasztrófa előtt volt

Baljós előjel: nagyobb a csapadékhiány Magyarországon, mint a 2022-es aszálykatasztrófa előtt volt