Mégis megküzd Mayweather és Pacquiao? – Pacman engedett

Mégis megküzd Mayweather és Pacquiao? – Pacman engedett

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Floyd Mayweather Jr. mérlege hibátlan maradt (41 győzelem – 0 vereség) a Shane Mosley elleni győzelem után, így újra terítékre került a jelenkori bokszvilág legjobban várt meccse.

A szakmát és a sajtót továbbra is egy Manny Pacquiao elleni meccs foglalkoztatja, ennek azonban ugyanaz az akadálya, mint tavaly decemberben: Mayweather olimpiai rendszerű doppingtesztet szeretne, a fülöp-szigeteki harcos ebbe nem hajlandó belemenni. Ez ellenfele szerint gyanús, és maga Pacquiao is tudja, valóban úgy tűnhet, hogy tiltott szerek használata miatt szeretné elkerülni a teszteket.

„Segíteni szeretném a sportot és annak jövőjét – fogalmazott a WBO jelenlegi, fülöp-szigeteki váltósúlyú világbajnoka saját honlapján, a mpboxing.com oldalon. – Nem szeretném, ha bárki is csalna a bokszban. Ezért hajlandó lennék vért adni  a 14 napos határidő előtt nem sokkal. De csak annyit, amennyi a teszthez elég. És szeretném, ha ellenfelem ugyanígy tenne.”

Pacquiao az összecsapás utáni véradásba is beleegyezik. Legutóbb azzal a kifogással utasította el a mérkőzést, hogy túlságosan igénybe veszi a szervezetét a vérvétel. Ezért nem szeretné, ha bármelyik küzdő fél előnyhöz jutna.

Ugyanakkor jelezte honlapján, hogy még nem nézte meg a Mayweather – Mosley meccset, de hamarosan megteszi. A felek várhatóan ismét tárgyalóasztalhoz ülnek.