Sötétbe borult a stadion a Vasas-Haladás meccsen

Sötétbe borult a stadion a Vasas-Haladás meccsen

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI / hvg.hu

Először csak néhány reflektor aludt ki, majd az összes, a játékosokat öltözőbe terelte a játékvezető.

A 22. percben Vad II István játékvezető félbeszakította a Vasas-Haladás mérkőzést a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, tizedik fordulójában, mert elromlott a Szusza Ferenc Stadion világítása.

Előbb néhány reflektor aludt ki, majd az egész stadion sötétbe borult. A meccsen addig nem született gól. A csapatokat néhány perc várakozás után az öltözőbe rendelte a játékvezető.

A Vasas Facebook-oldalán azt írták 19 óra után: a mérkőzést végül lefújták, nem tért vissza a világítás, a meccset az első perctől kell újrajátszani egy későbbi időpontban.

Augusztus 27-én a Videoton–Ferencváros bajnoki 71. percében is elment a világítás a viharos időjárás miatt és sötétségbe borult a felcsúti Pancho Aréna, amit mindössze három éve adtak át, vagyis nem egy elavult stadionról van szó. A lehetséges okokról itt írtunk. Azt a meccset viszont folytatták, és a Videoton nyerte meg 3-1-re. Hasonló esetre egyébként addig évek óta nem volt példa az NB I-ben: az MLSZ tudomása szerint utoljára 2014 szeptemberében egy Kecskemét–Győr meccset kellett félbeszakítani ilyen okok miatt, de ott a villámlás volt a ludas.