Marco Rossi: Vállalom a felelősséget

Marco Rossi: Vállalom a felelősséget

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Nem sikerült jól az új szövetségi kapitány első meccse: a magyar válogatott 1978 óta először kapott ki a finnektől.

Vereséggel mutatkozott be Georges Leekens utóda a magyar válogatott kispadján: Marco Rossi csapata 1-0-ra kapott ki a finn válogatottól Tamperében, a Nemzetek Ligája első mérkőzésén.

A meccs után az olasz tréner arról beszélt az M4Sportnak, számítottak arra, hogy a finnek a középpályán próbálnak majd labdát csenni, és kontrákkal előnybe kerülni, ilyen szituációból született a góljuk is. "Tudtuk, hogy az ilyen helyzetekre számít a finn válogatott, megpróbálták sűrűvé tenni a középpályát, három-négy alkalommal sikerült is így labdához jutniuk, az első félidőben pedig kétszer is veszélyes helyzetet alakítottak ki."

Rosszul indult a Rossi-korszak, megint bukott a fociválogatott

Tamperében kezdte meg szereplését a magyar labdarúgó-válogatott az új sorozatban, a Nemzetek Ligájában. A debütáló Marco Rossi szövetségi kapitánnyal a csapat idei első győzelmére hajtott a finnek ellen. Nem jött össze.

Rossi szerint a magyar csapatnak mindkét félidőben megvoltak a helyzeteik, de nehéz helyzetbe kerültek azzal, hogy nem sikerült betalálniuk. "A finneknek voltak veszélyes szabadrúgásaik, néhányat a bíró ajándékozott nekik, de sok mindenért nem panaszkodhatunk, mi vagyunk a felelősek magunkért. Elsősorban én vagyok a felelős" - jelentette ki.

A debütáló kapitány szerint a magyar csapat mindent megtett a győzelemért és jobb eredményt érdemelt volna.

Rossi megköszönte a szurkolók támogatását, és hozzátette: tudja, hogy a magyarok szenvedélyesen szeretik a futballt, ezért ő és a játékosok is mindent meg fognak tenni a javítás érdekében. "Nem szabad csüggednünk, magabiztosan kell kiállnunk a következő mérkőzésre" - fűzte hozzá

Hozzászólások