Milliós fizetés jár Shane Tusupnak, ha Szilágyi Liliánát edzi

Milliós fizetés jár Shane Tusupnak, ha Szilágyi Liliánát edzi

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Ha egy edző Magyarországon válogatott kerettag versenyzőt készít fel a következő világeseményre, megkapja a járandóságot – mondta a Magyar Úszó Szövetség elnöke.

Milliós nagyságrendű fizetéshez juthat Shane Tusup, amennyiben Szilágyi Liliána az ő irányítása alatt készül fel a következő világeseményre – mondta Wladár Sándor, a sportági szövetség (MÚSZ) elnöke a DIGI Sport híradójának.

"Múltbeli elért eredmények után az edzőnek járhat abban az esetben járandóság, hogy ha Magyarországon valamilyen válogatott kerettag versenyzőt készít fel a következő világeseményre. Az én olvasatomban ennek alapján járhat járandóság Shane Tusupnak.

A Magyar Úszó Szövetség javasolja, azt követően a Magyar Edzők Társasága és a Magyar Olimpiai Bizottság véleményezi, és végső soron az államtitkár asszony dönti el, hogy kinek és mekkora járandóságot ad"

– mondta a DIGI Sport híradójának Wladár Sándor.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy konkrétan havi nettó egymillió forintos fizetést kapna az edző.

A MÚSZ elnöke ezzel cáfolta azt az értesülést, miszerint Tusup volt felesége és egykori tanítványa, Hosszú Katinka aláírására van szükség ahhoz, hogy az amerikai tréner támogatáshoz jusson.

Az SzPress Hírszolgálat kedden írt arról, hogy Bujdosó Zsombor és Földházi Dávid után a kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok és a 2016-os londoni Európa-bajnokságon ezüstérmet nyert Szilágyi felkészítését is Shane Tusup veszi át a közeljövőben. A hírt nem cáfolta a klubjait az úszó jelenlegi egyesületének, a Ferencváros.

Az amerikai tréner szerdán Budapestre érkezett, csütörtökön pedig edzést tartott tanítványainak – az olasz Ilaria Cusinatónak, Bujdosónak és Földházinak – a Duna Arénában, ahol péntektől vasárnapig a FINA úszó-világkupa zajlik.

Hozzászólások