Ferencváros-CSZKA Moszkva 0-0

Ferencváros-CSZKA Moszkva 0-0

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az oroszországi győzelem után most hazai pályán próbált a Ferencváros továbbjutó helyre fellépni, végül meg kellett elégedniük az 1 ponttal.

Abban a tudatban lépett pályára a Ferencváros, hogy ha újra legyőzi a CSZKA Moszkvát, akkor marad esélye továbbjutni az Európa Liga csoportköréből. Októberben Moszkvában 1-0-ra nyert az FTC.

Papíron a CSZKA a sokkal erősebb csapat – az UEFA ranglistája alapján Európa 33. legjobb klubja, míg a Ferencváros csak 178. -, de ezt a ranglistát az elmúlt öt szezon eredményei alapján állítják össze, idén pedig egyértelmű, hogy az Európa Liga H csoportjának leggyengébbje az orosz klub. Eddig három meccsen háromszor vesztettek, a Ludogorec 5-1-re, az Espanyol 2-0-ra, a Ferencváros 1-0-ra verte meg őket. Az FTC harmadik helyen áll a csoportban, miután az Espanyollal leikszelt, a Ludogorectől kikapott, majd Moszkvában nyert.

A csoportot a mostani forduló előtt az Espanyol vezette 7 ponttal, a Ludogorec pedig a második volt, 6 ponttal. Ők ketten egymással játszanak, az a meccs is este kilenckor kezdődött el, és a 6. percben az Espanyol megszerezte a vezetést. Ez pedig azt jelenti, hogy ha a Ferencváros nyer, akkor továbbjutó helyre lép fel. A 13. percben pedig az Espanyol már emberelőnybe is került, hét perccel később pedig már a második góljukat is meglőtték. A 35. percben tovább súlyosbodott a bolgárok helyzete, kiállították még egy emberüket, az Espanyol pedig megszerezte a harmadik gólját.

A meccs előtt az utcán jókora volt a rendőri készültség, nagyjából 150 orosz szurkoló ennek ellenére is áttörte a rendőrsorfalat.

Nem sokat finomkodtak a csapatok a meccs elején, több nagy lehetőség is volt mindkét oldalon, a legnagyobbat Dibusznak kellett védenie. A sárga lapokat is gyorsan gyűjtögette mindkét csapat. 

A CSZKA csak szabálytalan akció után tudott a kapuba találni, miután a bíró már lefújta a támadást, a Ferencváros pedig tizenegyest reklamált, miután Boli Karpovval ütközött – de ez inkább csak azt jelentette, hogy az FTC csatára lendületből nekifutott az oroszok védőjének ahelyett, hogy a labdával kezdett volna valamit. A félidő végéhez közeledve inkább a moszkvaiaknak voltak nagyobb helyzeteik. Ennél tovább viszont nem jutottak, így 0-0 lett a félidei állás.

Nagy orosz rohamokkal indult a második félidő, két hatalmas helyzetük is kimaradt az első negyedórában. A Fradi a 79. percben kapufáig jutott, amikor Civic 17-ről élesen a kapura lőtt. Akinfejev ezen kívül óriási védést mutatott be két esetben is. A 91. percben emberelőnybe került a Ferencváros, Nababkin szedte össze a második sárga lapját rövid idő alatt, de ez már nem osztott, nem szorzott, maradt a 0-0.

Hozzászólások