Dárdai: „Nehezebb helyzetben veszem át a csapatot, mint hat évvel ezelőtt”

Dárdai: „Nehezebb helyzetben veszem át a csapatot, mint hat évvel ezelőtt”

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Hertha BSC hétfőn kinevezett régi-új vezetőedzője erősnek tartja a csapat keretét, viszont fél évnél tovább nem tervez.

„Nyár óta vezettem az U16-os csapatot, remekül éreztem magam, élveztem a munkát, haladtunk is szépen a srácokkal. Egyáltalán nem volt tervben, hogy átülök a felnőttek kispadjára” – mondta Dárdai Pál a Nemzeti Sportnak adott rövid interjújában.

A Hertha BSC frissen kinevezett vezetőedzőjét 2019-ben váltották le a pozíciójából, azóta a csapat négy trénert „fogyasztott el” és a kiesés szélén táncol. Dárdai ugyan 2022 nyaráig írt alá, kinevezéséről viszont elmondta, eleinte arra hajlott, hogy nem vállalja el a csapat vezetését.

„Aki ismer, tisztában van azzal, hogy milyen sokat jelent nekem a Hertha. A szívem mélyén tudtam, hogy segítenem kell. Nem vagyunk könnyű helyzetben, mi több, állítom, hogy nehezebb szituációban veszem át a csapatot, mint hat évvel ezelőtt” – tette hozzá. A vezetőedző elmondta, hogy elődei példájából okulva hiába tart 2022-ig a szerződése, egyelőre nem tervez tovább a szezon végénél.

Dárdai kegyetlennek nevezte a Bundesliga sorsolását, azonban bízik a játékosaiban, a keretet erősnek tartja. „A következő napok egyik legfontosabb feladata az lesz, hogy elhitessük a játékosokkal, sokkal többre képesek annál, amit eddig elértek.” Dárdai hozzátette, hogy nagyon kemény időszak áll a csapat előtt, de meggyőződése, hogy „valahogy megoldjuk ezt a feladatot is”.

A Hertha BSC jelenleg a német bajnokság tizennegyedik, még nem kieső helyén áll. Dárdai csapata január 30-án lép pályára a remek formában játszó Eintracht Frankfurt otthonában, a mérkőzésre való felkészülést a Kicker szerint már kedden megkezdik. Dárdai pályafutása összeforrt a Herthával: játékosként 1997 és 2011 között erősítette a berlini csapatot, 2011-től pedig az utánpótláscsapat edzője lett. 2014-ben lett a magyar válogatott szövetségi kapitánya, 2015-ben viszont visszatért a Herthába, immár vezetőedzőként. 2019-ben váltották le, ám a csapatot nem hagyta el, az utánpótláshoz ment vissza.

Hozzászólások