Szoboszlai Dominik már biztosan nem játszhat márciusi világbajnoki selejtezőkön

Szoboszlai Dominik már biztosan nem játszhat márciusi világbajnoki selejtezőkön

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Három világbajnoki selejtezőt játszik Magyarország hamarosan, de Szoboszlai elhúzódó sérülése miatt idén még pályára sem lépett.

Szoboszlai Dominikra nem számíthat a válogatott a közelgő világbajnoki selejtezőkön – jelentette be a válogatottal sűrű időszak elé néző Marco Rossi szövetségi kapitány az M4 Sporton.

Szoboszlai még mindig nem mutatkozott be az őt télen leigazoló RB Leipzigben, sérülése miatt.

A 2022-es tornára március 25-én a Lengyelország elleni hazai találkozóval kezdődik a kvalifikáció, melyet az egyaránt idegenbeli andorrai és San Marinó-i meccs követ. Bár még nem hivatalos, talán nem túlzás biztosra venni, hogy ezeken a meccseken nem lehetnek majd nézők.

Rossi szerint Szoboszlai pótlása nehéz ugyan, de az ősszel a csapat már bebizonyította, hogy együttesen képesek ellensúlyozni a meghatározó emberek hiányát is.

A szövetségi kapitánynak saját bevallása szerint nagy álma, hogy 1986 után újra szerepeljen Magyarország világbajnokságon, de ez jóval nehezebb lesz, mint kijutni egy Eb-re: a selejtezőben Lengyelországon kívül még Anglia is vár, San Marino és Andorra mellett pedig még Albániát is le kell gyűrni.

Hozzászólások