Este tíz óra 4 perckor vagyunk a legkreatívabbak

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Este tíz után vagyunk a legkreatívabbak, ilyenkor támadnak a legjobb ötletek - derült ki egy brit felmérésnek köszönhetően.

A Crowne Plaza  nemzetközi szállodalánc megrendelésére végzett vizsgálatban 1426-an vettek részt - olvasható a The Daily Telegraph című brit lap honlapján.

A megkérdezettek 92 százaléka azt vallotta, hogy ebéd után nem igazán támadnak jó gondolataik, a szellemi mélypont pedig 16:33 perckor van. Ezzel szemben az ihlet este tíz után, egészen pontosan 22 óra 04 perckor szállja meg az embereket. A válaszadóknak egyébként a negyede késő éjszakáig ébren marad, amikor valamilyen problémát meg akar oldani.

A felmérés szerint az emberek jó része, ha egyetlen árva ötlete sincs, zuhanyozni megy, legalábbis ilyen értelemben nyilatkozott a megkérdezettek 44 százaléka. Ám hiába a zuhany inspiráló hatása, a válaszadók 58 százaléka elfelejti zseniális ötleteit, amennyiben nem veti azokat azonmód papírra. Megjegyzendő, hogy a szebbik nem képviselői jobban képesek észben tartani ihletett gondolataikat, mint a teremtés koronái.