Tegyen hasznos új parancsokat a Windows helyi menüjébe

Tegyen hasznos új parancsokat a Windows helyi menüjébe

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Korábban mutattunk már több programot is, amelyek segítségével a helyi...

Korábban mutattunk már több programot is, amelyek segítségével a helyi menüt lehet kicsit bővíteni hasznos funkciókkal. Egyik cikkünkben mutattunk példát arra is, hogyan lehet a képfeldolgozási műveleteket - például méretezés, forgatás stb. - egy kattintással elintézni akár több fájlon is a helyi menü bevetésével. Ezúttal egy kicsit technikaibb lehetőséget mutatunk, talán nem is annyira a kezdő felhasználók számára, inkább a „középhaladóknak”, programozóknak.

Kiválaszthatjuk, milyen menüpontokra van szükségünk

A QwikTulz mappák és fájlok használatát megkönnyítő funkciókkal egészíti ki a Windows helyi menüjét. A segítségével egyetlen kattintással készíthetünk MD5 azonosítót állományainkhoz, és később bármikor ellenőrizhetjük annak esetleges változását, szintén egy mozdulattal. Vágólapra helyezhetjük az adott állomány teljes elérési útját, szöveges fájlokat nyithatunk meg a Notepadben, illetve tetszőlegesen beállítható szerkesztőben.
A mappák esetében megnyithatjuk a parancssort úgy, hogy azonnal a kiválasztott mappában találjuk magunkat ott is, vagy ugyanezt megtehetjük egy új Intéző-ablakkal. MD5 kódokat generálhatunk az adott mappa minden állományához (beleértve az alkönyvtárak tartalmát is), de ami még érdekesebb, egyetlen kattintással új meghajtót vagy ISO képfájlt kreálhatunk a kiválasztott mappából.

Bővített helyi menü

Ezek persze elsősorban rendszergazdáknak, programozóknak jelentenek hasznos és kényelmes megoldásokat. Otthoni felhasználóknak érdemes bevetni a FileMenu Tools  elnevezésű programot, amelyről részletes leírást találnak korábbi cikkünkben.

Hozzászólások