Így varázsolhatja elő a Quick Launch eszköztárat a Windows 7-ben

Így varázsolhatja elő a Quick Launch eszköztárat a Windows 7-ben

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Bár a Windows 7 Tálcájára szinte bármit kitehetünk a Pin to Taskbar...

Bár a Windows 7 Tálcájára szinte bármit kitehetünk a Pin to Taskbar menüponttal (jobb kattintás mondjuk egy alkalmazás ikonján az Asztalon és már meg is van oldva a dolog), sok program még mindig létrehozza az indításához szükséges parancsikont a Windows Gyorsindítójára (Quick Launch toolbar), azonban a Gyorsindító nincs sehol a Windows 7-ben. Ha viszont úgy érezzük, szükségünk lenne rá, néhány mozdulattal elővarázsolhatjuk (sok program telepítője hoz itt létre automatikusan ikont, így néha jól jöhet).

Kattintsunk a jobb egérgombbal a Tálca egy szabad részén és válasszuk a Toolbars/New Toolbar… menüpontot. Itt adjuk meg a következő elérési utat:
%UserProfile%\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch
Ezután kattintsunk a Select Folders gombra.

A Quick Launch bar ezzel visszakerül a Tálcára, ahogy azt a Windows XP alatt is megszoktuk.
Kattintsunk jobb gombbal a Tálcára, és vegyük ki a jelölést a Lock the taskbar menüpont elől. Ezután már megváltoztathatjuk a létrehozott eszköztár méretét, sőt ha a jobb gombbal kattintunk rá, a Show Title és Show Text menüpontok előtti pipa törlésével eltűntethetjük a zavaró feliratokat is.

Alapértelmezésben kis ikonokat kapunk, de ha jobban szeretnénk a Windows 7-ben megszokott nagy ikonokat használni, egy jobb kattintás a Quick Launch eszköztáron, majd válasszuk a View/Large icons opciót.

Hozzászólások