Indítson el programokat kényelmes és gyorsan

Indítson el programokat kényelmes és gyorsan

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Ilyenekből mutattunk már korábban rengeteget, sőt, emitt található egy válogatás a korábban legjobbnak ítéltekből.

Ilyenekből mutattunk már korábban rengeteget, sőt, emitt található egy válogatás a korábban legjobbnak ítéltekből.
A MouseExtender is ebbe a kategóriába tartozik, ráadásul funkcióit tekintve a jobbak közé, így megér egy próbát annak, aki még egyik hasonló alkalmazás mellett sem tette le a voksát.
Telepítése után az egér középső (általában egyben görgető) gombjának megnyomásával tudjuk előhívni, s az egérkurzor alatt megjelenő panelről egyetlen kattintással elindíthatjuk kedvenc szoftvereinket, elérhetjük fontos mappáinkat, dokumentumainkat, képeinket, URL linkjeinket, a Vezérlőpultot, vagy újraindíthatjuk, esetleg kikapcsolhatjuk a gépet.
Alapértelmezésben a megjelenő pult teljesen üres, csak a Vezérlőpult eléréséhez és a gép kikapcsolásához/újraindításához szükséges gombokat találjuk meg rajta.
Természetesen néhány kattintással összeválogathatjuk rá mindazt, amit könnyen és gyorsan szeretnénk elérni a gépen.

Egy kattintásra minden, ami fontos

A módszer felettébb kényelmesen használható, kifejezetten gyors és praktikus elérést biztosít mindenhez, amit a panelre helyezünk. A felület kicsit talán komor, de legalább áttekinthető és a maga módján ízléses.
Ha folyamatosan szem előtt akarjuk tartani, akkor a jobb felső sarkában található kis gombostűvel "kitűzhetjük" az Asztalra, így nem tűnik el, hanem ott marad, ahol utoljára megjelenítettük, vagy ahová áthúzzuk. Szerintünk a MouseExtender lényege persze kifejezetten az, hogy csak akkor jelenik meg, ha szükség van rá, ilyenkor viszont rögtön az egérkurzornál, hogy azonnal kattinthassunk a szükséges gombokra. De ez persze ízlés és megszokás kérdése.

Beállítási lehetőségek...

Ha az alapértelmezett méret nagynak tűnik, a Settings menüpontban átválthatunk kisebb nézetre, illetve variálhatjuk az egy sorban elférő ikonok számát is kedvünkre.
A MouseExtender egyetlen hátulütője, hogy kicsit sok memóriát eszik, akár 30 MB fölötti mennyiségre is igényt tart, ha nagyon megpakoljuk ikonokkal.
Cserébe viszont nagyon gyorsan elérhetővé teszi a számunkra fontos dolgokat a Windowsban, így ha kellő mennyiségű RAM van a gépben, érdemes egy próbát tenni vele. Lehet, hogy nagyon megszeretjük!

Hozzászólások