Óriási fájlok megosztása egyszerűen és ingyen

Óriási fájlok megosztása egyszerűen és ingyen

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Tegyük fel, hogy egy valóban terjedelmes, mondjuk 1,5 GB-os állományt szeretnénk elküldeni valakinek.

Tegyük fel, hogy egy valóban terjedelmes, mondjuk 1,5 GB-os állományt szeretnénk elküldeni valakinek. E-mail szóba sem jöhet, szerencsénkre azonban jó pár fájlmegosztó oldal szolgáltatása közül választhatunk, például innen.
Az újabbak közé tartozik a We Transfer info nevű oldal, ami talán azzal tűnik ki, hogy közel 2 GB-os állományokat is megoszthatunk a segítségével, mégpedig hihetetlenül egyszerűen és persze ingyen.
Az egyelőre béta fázisban lévő szolgáltatás használatához nincsen szükség regisztrációra. Egyszerűen lépjünk fel a weboldalra, kattintsunk a Try it now! gombra, majd az újabb ablakban (ahol az előnyök felsorolását találjuk angol nyelven) a Go-ra.

Elsősorban a türelmesebb felhasználóknak érdemes egy próbát tenni vele

Ezután a plusz jelre kattintva töltsük fel az állományt, majd adjuk meg barátunk, illetve a saját e-mail címünket, s ha gondoljuk, fűzzünk valamilyen megjegyzést is „szállítmányunkhoz”. Ezután kattintsunk a Transfer gombra, és egy százalékot mutató skálán láthatjuk, hogy a rendszer dolgozni kezd. Nos, ezúttal nem fog ártani egy kis türelem, úgyhogy – a megosztani kívánt fájl méretétől függően – nyugodtan elmehetünk meginni egy, sőt több kávét is, de persze nem ígért szupertempót a szolgáltatás. Némi felüdülést hoz, hogy a feltöltés közben állandóan változó háttérképeket látunk.
Ha kész a feltöltés, kapunk egy nyugtázó üzenetet az e-mail címünkre, amiből láthatjuk, hogy sikeres volt a tranzakció, illetve az esetleges hibákról is értesülünk. Ugyanebben az időben a partnerünk is kap egy üzenetet, hogy a levelében található Download gombra kattintva, letöltheti az állományt, amit a mi előre megadott mail címünkről küldtek neki (így tudja, hogy kitől érkezett a küldemény).

Megérkezett a küldemény

A továbbiakban már nincs is más dolgunk, mint kijelölni a célkönyvtárat, és elkezdeni a letöltést.
Mint említettük, ezzel a szolgáltatással óriási fájlok megosztására is van lehetőség, azonban senki se higgye, hogy itt sokáig tárolhatja is a fájljait. A We transfer.info ugyanis két hét után törli a feltöltött fájlokat.


 

Hozzászólások