Készítsen legóból routert!

Készítsen legóból routert!

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Először is: nagyon menő.

Először is: nagyon menő. Másodszor: biztosak lehetünk benne, hogy nem sok embernek van ilyen, kocka körökben tehát bizonyára komoly népszerűséget vívhatunk ki vele magunknak. Harmadszor: ha leejtjük és eltörik, akkor sincs gond. Csak újból össze kell rakni.

A Rensellaer egyetem diákja, Luke Anderson érdekes hobbival dicsekedhet: számítógépeket és egyéb IT-s eszközöket épít be, legóból készült házakba. A dologban az igazi érdekesség az, hogy Luke pontosan olyanra készíti ezeket a lego-műveket, mint az eredeti számítógépház, illetve jelen esetben router-doboz.

Luke egy Linksys WRT54GL routert használt, amelynek belső részeit gondosan eltávolította, majd megpróbálta az eredeti WRT54GL dizájn replikáját létrehozni lego-kockákból. Természetesen mindezt úgy, hogy a router továbbra is működőképes legyen, beleértve az összes portot, de még a villogó LED-eket is. Szerencséjére az eredeti router mérete (160 mm x 144 mm) passzol a lego-kockák méretéhez, mivel utóbbiak mindegyike osztható/szorozható 8 mm-rel.

 

Luke a Creative Common License keretében ingyenessé tette az egész dokumentációt és folyamatot, így ha lego-router-t akarunk otthonra, nincs más dolgunk, mint letölteni ezt az 5 MB-os, nagyon részletes kézikönyvet, megvásárolni a hozzávalókat, és máris kezdhetjük az összeszerelést. Csak legyen hozzá elég türelmünk. 

Ha inkább teljes számítógépet akarunk „összelegózni”, ahhoz is van letölthető útmutató, igaz ez már jóval nagyobb munka: 1039 lego-darabkára lesz szükségünk, valamint az ingyenes MCLAD nevű szoftverre, ami olyan, mint egy AutoCAD, csak éppen lego-darabkákkal.

További őrült és érdekes legózások találhatók Luke hivatalos blogján.

Hozzászólások