IDC Hoszting és Cloud Konferencia 2010

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A nyilvános felhőalapú szolgáltatások globális piaca az elkövetkező néhány évben várhatóan 29%-os éves átlagos...

A nyilvános felhőalapú szolgáltatások globális piaca az elkövetkező néhány évben várhatóan 29%-os éves átlagos növekedéssel, ami mélyreható és hosszú távú változásokat eredményez az informatika használatában, vállalati alkalmazásában. A magán felhőalapú szolgáltatások esetén még látványosabb, évi 35%-os növekedésre lehet számítani. Miközben minden szegmensben növekedés várható, a piac szerkezete kiegyensúlyozottabbá válik az informatikai siló egyes szintjei között. Megnő a szerver és tároló kapacitásszolgáltatások, illetve az alkalmazásfejlesztő eszközök PaaS és SaaS modellben történő értékesítésének aránya. Magyarország helyzete ezen a piacon kiemelkedik a régióban, az utóbbi évek a nyilvános hoszting és cloud kapacitásokba történt beruházásoknak köszönhetően.
Az IDC Hoszting és Cloud Konferencia 2010 rendezvény elméleti és gyakorlati szemszögből egyaránt tárgyalja az új feltörekvő IT szolgáltatási modelleket - mint amilyen az infrastruktúra hoszting, a SaaS (szoftver mint szolgáltatás) – és az általuk a vállalatok üzleti reakcióképességében, az informatikai szervezetekben, az IT szolgáltatásokban és a CIO szerepében  végbemenő változásokat.
A rendezvény vezető előadója Scott Manson számos európai nagyvállalat számítástechnikai felhő kialakítását megcélzó projektjeiben vett részt megoldásszállítói oldalról. Manson előadása áttekintést ad arról, hogy milyen típusú vállalatok ruháznak be a felhőalapú számítástechnikába, és miért teszik ezt. Az ügyfélpéldákkal alátámasztott gyakorlati áttekintés célja azon felhő építőelemek bemutatása, amelyek nélkülözhetetlenek a cloud computing pénzügyi és IT üzemeltetési területen jelentkező előnyeinek a kiaknázásához. Ezen felül az előadás felvázolja a felhőalapú technológiák életciklusát, a számítási felhő kialakításához vezető út mérföldköveit és az informatikai vezetők szerepének változását az új szolgáltatási modellek terjedésének köszönhetően.
Az IDC Magyarország részéről Komáromi Zoltán, ügyvezető előadása azt világítja meg, hogy milyen mértékben új a számítási felhő koncepciója, és milyen mértékben támaszkodik korábbi IT szolgáltatási modellekre (outsourcing, hoszting, XSP, Saas, BPO). A cloud ígérete szerint az informatika az 5. közművé válhat oly módon, hogy az új IT szolgáltatási modellek lehetővé teszik az informatika valós idejű és költséghatékony alkalmazkodását a felfokozott változékonysággal jellemezhető új gazdasági környezethez.

A két felvezető előadáson túlmenően a konferencián a következő előadók tartanak prezentációt a hoszting és cloud computing témakörében:
Úton a felhők felé – Agárdi György, ICT megoldások értékesítési igazgató, KFKI Zrt.
Bármi lehetséges? – Naményi Péter, ügyvezető igazgató, NK Services (Magyarország) Kft.
Ahol a merevlemezed ott az otthonod... – Bács Ildikó, marketing és értékesítési vezető, Dataneum Zrt.
Ami a felhő mögött van – Kovács Zoltán, szolgáltatási üzletág vezető, Fujitsu Technology Solutions Kft.
A hoszting múltja, jelene, jövője a Magyar Telekomban – Fazakas András, SMB and MID Market értékesítési manager, Magyar Telekom
Ég és föld között – Kőnig Tibor, főmérnök, Microsoft Hungary
Almát a körtével - hogyan igazodjunk el az SAP hoszting világában? –  Görbics Zoltán, ügyvezető igazgató, HostLogic Kft.
Kiszervezett szolgáltatások - fókuszban a hatékonyság – Tóth Zoltán, üzlettámogatási igazgató, IQSYS Zrt.

A nap végén az értékelő- és kérdőívet kitöltők között értékes ajándékokat sorsolnak ki!
Az IDC Hoszting és Cloud Konferenciájának részletes programja, az előadások szinopszisai, az előadók szakmai életrajza, valamint a regisztráció ezen az oldalon érhető el.
A rendezvény az IDC eddigi konferenciái közül első alaklommal a világhálón is elérhető lesz, azonos időben élő webközvetítésen keresztül.


 

Hozzászólások