Tesztelje USB-jét, mielőtt írni kezdene rá!

Tesztelje USB-jét, mielőtt írni kezdene rá!

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az elektronikai boltok polcain egymás mellett sorakoznak az USB kulcsok, 2 GB, 4 GB, 8 GB – és ezek bizony már...

Az elektronikai boltok polcain egymás mellett sorakoznak az USB kulcsok, 2 GB, 4 GB, 8 GB – és ezek bizony már jelentős tárolási kapacitásnak mondhatók. Nem véletlen, hogy sokan, éppen az eszközök hordozhatósága miatt, csak erre mentik az anyagaikat, ezzel dolgoznak, mintha nem is lenne merevlemez a számítógépükben.
Azt azonban nehéz megjósolni, miként fog egy vadonatúj USB drive helyt állni, mert – tény persze, hogy nagyon ritkán -, de azért hibás darabok is gazdára találnak.

Néhány beállítás. És már indulhat is a tesztelés

Ha egészen biztosak szeretnénk lenni abban, hogy a későbbiekben is jól fog működni a pendrive-unk, érdemes egy gyors tesztet végeztetni egy ingyenes, hordozható programmal, a H2testw-vel (a program amúgy merevlemezek ellenőrzésére is alkalmas). A program letölthető innen.
A letöltött zip állományt először ki kell csomagolnunk, majd az exe fájlra kattintva már indíthatjuk is. A következő lépésben kiválaszthatjuk, hogy angol vagy német nyelvű legyen-e a program. Ezután következik a vizsgáalndó meghajtó beállítása, ahol arra is lehetőség van, hogy – egy már félig teleírt drive esetén – csak az üresen maradt részeket vizsgáljuk.

Ezzel a pendrive-val nyugodtan dolgozhatunk

A következő lépésben kattintsunk a Write+Verify gombra, s máris indul az ellenőrzés, aminek a végén általában megnyugodhatunk: semmi gond sincsen a meghajtónkkal.

 

Hozzászólások