CeBIT 2012 – kihűlt szerelem

CeBIT 2012 – kihűlt szerelem

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

27 éve, amikor indult, a szexi, izgalmas és fiatal volt. Mára a nagy pénz diktál a német show-n, az újdonságok helyett a vállalati érdekek domináltak.

Sokan szerették a CeBIT-et, mert anno a hannoveri vásáron izgalmas újdonságokat mutattak be, ott jelentkezett például először az Atari az 1040-es, új generációs otthoni számítógépével – áll a Spiegel írásában. Olyan kincseket mutattak be a kiválasztottaknak, amelyeket a nagyközönség csak hónapokkal később ismerhetett meg. Aztán a nagy nevek kezdtek elmaradozni – az  Apple például 1998-ban állított ki Hannoverben legutoljára.

Igaz, a zárt ajtók mögött még mindig hatalmas üzleteket kötnek: a Business-IT nagyágyúi a látogatók zajától távol sorra kötik a szerződéseket. Csakhogy a technológiai újdonságokat már hetekkel előbb, Las Vegasban bemutatják, a mobilokat még korábban, Barcelonában – nem marad túl sok izgalmas téma a CeBIT számára. Hacsak nem tekintjük annak a vállalati biztonsággal kapcsolatos kihívásokat.
©

Ehhez képest a CeBIT büszkén jelenti be az új kiállítói rekordokat, az elégedett ügyfelek fantasztikus sales eredményeiről pedig legendák keringenek. Valószínűleg jövőre is elmennek majd az újságírók is a rendezvényre, hátha történik valami érdekes is.