Itt a világ legolcsóbb vízálló okosmobilja

Itt a világ legolcsóbb vízálló okosmobilja

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kevesebb mint negyvenezer forintnyi pénzért egy víz-, por- és ütésálló készüléket dob piacra egy nem is annyira ismeretlen gyártó.

Légkondijairól, hűtőgépeiről és más háztartási gépeiről lehet a hazai felhasználók számára is ismerős a kínai Haier, a cég több termékkel szerepel a hazai elektronikai áruházakban is. Most úgy gondolták, itt lenne az ideje betörni a jól pörgő mobilpiacra is, és bemutatták Zing névre keresztelt mindenálló készüléküket - írja az M.I.C. Gadget.

Az itthon gyakorlatilag teljesen ismeretlen Aliyun operációs rendszert futtató (androidos alkalmazások telepítésére alkalmas) telefonban 1 GHz-es processzor, 4 colos WVGA kijelző és 5 megapixeles kamera található. Ebből talán egyértelmű, hogy nem a csúcskategóriában kíván sikereket elérni a gyártó, inkább a strapabíró okosmobilok piacán belül vetették rá magukat a legolcsóbb készülékek versenyére, bejelentésük szerint az eddigi legolcsóbb darabbal.
©
A készülék 999 jüanos ára még a jelenlegi, nem túl kedvező árfolyam mellett is a 36-37 ezer forintos összeget jelent. Nagy kérdés azonban, hogy itthonról miként lehet majd hozzájutni a készülékhez. Ha a cég magyarországi forgalmazója nem áll rá a légkondik mellett a mobil terjesztésére, akkor a választ az eBay és hasonló oldalak jelenthetik majd.