1 milliárd számítógép veszélyeztett - az öné is köztük van?

1 milliárd számítógép veszélyeztett - az öné is köztük van?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Új sebezhetőséget fedeztek fel a rengeteg számítógépen - sokszor a felhasználó tudta nélkül használt - Javában. A vírusok által könnyen kihasználható hiba a szoftver összes támogatott verziójában megtalálható.

A Security Explorations biztonsági cég jelentése szerint nagyjából 1 milliárd számítógép, köztük nem csak windowsosok, hanem Macek is érintettek a Javában talált legújabb hibában. A vállalat vezetője, Adam Gowdiak még nem tud beszámolni olyan jelentős támadásról, ami az általuk most észlelt hibát használta volna ki, de ez csak azon múlik, hogy a kártékony programokat írók vagy a Java platform mögött álló Oracle lép hamarabb. A Computerworld információi szerint az utóbbi fél már tud a Java 5, 6 és 7 verziókat is érintő hibáról ls hamarosan megérkezhet majd a rést betömő szoftverfrissítés.

Biztonsági szakértők véleménye szerint a Java sebezhetőségei és még inkább az elhanyagolt biztonsági frissítések egyre komolyabb kockázatot jelentenek mind az egyéni, mind a vállalati felhasználók adataira nézve.